Novosti
UTEMELJITELJ HDSSB-A O UKIDANJU POKROVITELJSTVA NAD BLEIBURGOM

Glavaš: Ova vlada hrvatski narod vodi u nove podjele
Objavljeno 7. travnja, 2012.
Nitko neće uspjeti u bolesnom pokušaju krojenja svoje istine, piše Glavaš

Vezani članci

GENERAL U MOSTARSKOM ZATVORU

Glavaš u ćeliji gleda televiziju i sve pažljivo prati

OSIJEK - Zaprepašćujuće su najave nove vladajuće elite mogućeg ukidanja pokroviteljstva Hrvatskoga sabora nad obilježavanjem jedne od najvećih tragedija hrvatskoga naroda u našoj povijesti - tragedijom na Bleiburškom polju. Vlada Kukuriku koalicije nije dobila mandat za ovakvu suludu politiku, kojom se otvaraju nezarasle stare rane nacionalnih podjela - poruka je iz otvorenog pisma, kojim se javnosti, uoči Uskrsa, iz mostarskog zatvora obratio Branimir Glavaš.

“To nije dobro jer vodi u nove nacionalne podjele i sukobe”, poručuje Glavaš. Ističe da je bleiburška tragedija strašni komunistički zločin pokolja više desetaka tisuća hrvatskih civila i ratnih vojnih zarobljenika - nikad kažnjen niti do kraja istražen, a koji se već 67 godina ne samo zataškava, već ustrajno pokušava čak i negirati. Najavljeno ukidanje pokroviteljstva, dodaje, izraz je “ne samo nepriznavanja grijeha i zločina svojih 'otaca i djedova' već i podmukli ponovni 'pucanj u potiljak' žrtvinih potomaka”.

- Umjesto da poduzme sve kako bi se taj prestrašni zločin nad hrvatskim narodom sankcionirao, makar i gotovo 70 godina poslije, nova hrvatska vlast se ponaša na način koji ukazuje na to da danas Hrvatskom (uz časne izuzetke) ponovno vladaju sinovi i unuci onih koji su te stravične zločine počinili 1945. godine, nespretno pokušavajući u moralnom, političkom, ideološkom, pa i kazneno-pravnom obliku, zaštititi počinitelje tih strašnih zločina - ističe Glavaš te zaključuje uvjerenjem da nitko neće uspjeti “u bolesnom pokušaju krojenja svoje istine”, odnosno u zataškavanju i nijekanju toga “križnog puta hrvatskoga naroda”.

Na kraju pisma posebno se obraća svojim prijateljima i kolegama, osvrćući se na vlastiti “križni put”. “Nije lako biti u zatvoru ni kada si kriv, a kamoli kada si nevin! Ali vaša potpora meni i ideji boljega života u našem zavičaju Slavoniji, Baranji i zapadnome Srijemu, u cijeloj našoj domovini Hrvatskoj, a koju zajedno njegujemo kroz naš HDSSB, ta potpora mi daje snagu izdržati”, poručuje.

Mario MIHALJEVIĆ
ČISTE SAVJESTI I SLOBODNA DUHA

Glavaš u ovom pismu otkriva i niz sasvim osobnih razmišljanja. “U ovom vremenu svetog trodnevlja, sjedeći sam u zatvorskoj ćeliji, pogled mi vrlo često leti prema raspelu... Sjetim se svoga sina, ali i pokojnog oca i brata te s posebnom sjetom pokojne majke kojoj, zbog dušmana mojih, nisam mogao biti niti na posljednjem ispraćaju. Razmišljam o svim mojim prijateljima, o svima vama koji mi dajete snagu izdržati sva iskušenja”, piše, između ostalog, Glavaš. Unatoč, kaže, učinjenoj mu nepravdi, nije obuzet mržnjom, već osjeća mir. “Svjestan sam da su mi slobodu oduzeli samo fizički. Jer mislima mi neprestano struje riječi Johanna Wolfganga von Goethea: 'Slobodni ste ako vam je savjest čista!' A zbog moje čiste savjesti, iako fizički zatvoren, duhom sam slobodan!”, poručuje Glavaš.

Ukidanje pokroviteljstva izraz je ne samo nepriznavanja zločina već i podmukli ponovni pucanj u potiljak potomaka žrtava

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK RH NA OBILJEŽAVANJU 32. OBLJETNICE 108. PJEŠAČKE BRIGADE HVO RAVNE BRČKO

Milanović u Brčkom: BiH mora opstati kao država

NOSITELJ LISTE NA IZBORIMA ZA EU PARLAMENT BOŽO PETROV

Most se zauzima za zaštitu obitelji