Sport
CRO COP NAKON POBJEDE NAD RAYEM SEFOM

Namještaljka? I brata bih bez pardona nokautirao
Objavljeno 12. ožujka, 2012.
Jedina zamjerka koja se može uputiti Mirku Filipoviću i Rayu Sefu nakon njihovog okršaja u završnom činu spektakla "Cro Cop Final Fight" odnosi se na neispunjeno obećanje u najavi borbe.
Naime, obojica su tvrdila da će netko biti nokautiran prije posljednjeg javljanja gonga, a to se nije dogodilo.
Naravno, ako se to uopće može nazvati zamjerkom. Filipović i Sefo u subotu navečer počastili su 12.000 gledatelja u Areni Zagreb dinamičnom i atraktivnom borbom po K-1 pravilima. Tijekom tri runde udarci su prštali na sve strane, a većina ih je završila na glavi i tijelu čvrstog 41-godišnjaka s Novog Zelanda. Nokaut je, pak, izostao samo zbog njegove nepoderive brade i Cro Copovog opreza.

Mirko oprezniji
- Zbog nastupa pred domaćom publikom bio sam oprezniji nego inače. Osim toga, Sefo je jako tvrd. Da bi se njega srušilo, udarac mora sjesti na pravo mjesto, jer poznat je po enormnoj sposobnosti da primi. I da ga zada. Znao sam da je jako umoran u trećoj rundi i da čeka moju pogrešku i priliku za udarac, a to mu nisam mogao dopustiti - rezimirao je Filipović dojmove nakon meča, priznavši da je primio nekoliko neugodnih aperkata.
Zadovoljstvo zbog uspješnog nastupa pred domaćom publikom pomutile su priče o "prijateljskoj namještenoj borbi". - Čuo sam te komentare. To nema veze ni sa čim! Da imam brata, bez pardona bih ga nokautirao u ringu - rekao je Cro Cop.
Novozelanđanin je tu neumjesnu primjedbu primio puno ležernije.
- Ja bih se dogovorio s bratom. Ako bi mi dobro platio, ha, ha... - ispalio je Sefo, a njegovo natečeno lice jasno je pokazivalo da je riječ o šali.
Uostalom, čovjek bi vjerojatno pao u prvoj ili drugoj rundi da je borba bila "prijateljski namještena", umjesto da prima udarac za udarcem. Povrh toga, u nekoliko navrata Sefo je kvalitetno raspalio Flilipovića, a to se nikako ne uklapa u teoriju zavjere koju je ponudila ulica.

Previše klinča
Istina je da je Cro Cop u ring ušao spremniji, nošen velikim motivom zbog nastupa na svom terenu. Sefo je, pak, ostao bez daha u trećoj rundi, a pomoglo mu je i Filipovićevo devetogodišnje izbivanje iz K-1 ringova.
- Trener mi je rekao da sam u borbi previše tražio klinč. Očigledno sam predugo bio u Prideu. Mislim da bih morao odraditi još dvije-tri K-1 borbe kako bih se potpuno prilagodio promjeni. Ne znam je li ovo kraj moje karijere. Možda ispadne da je, a možda odradim još deset borbi. Vidjet ćemo kad se odmorim - zaključio je Filipović nakon borilačkog spektakla pod svodovima Arene Zagreb. D. Petrović

Ne znam je li ovo kraj moje karijere. Možda ispadne da je, a možda odradim još deset borbi, kaže Mirko
Možda ste propustili...

NIJEMCI SE NADAJU GOSPODARSKOJ KORISTI

Sanjaju titulu, alii pune blagajne

Najčitanije iz rubrike