Sport
U BOKSAČKOM KLUBU OSIJEK OVOG TJEDNA POČELI BAZIČNE LJETNE PRIPREME

Mateja slijede sedmorica učenika
Objavljeno 27. kolovoza, 2009.
OSIJEK - Nakon dvomjesečnog predaha, u Boksačkom klubu Osijek ovog su tjedna počele ljetne bazične pripreme. Trener Matej Matković okupio je sedmoricu natjecatelja koji upravo prolaze najteže, ali nužne i neizbježne treninge, koji se uglavnom sastoje od trkačkog nizanja kilometara.
- Koristimo Srednjoškolsko igralište, Perivoj kralja Tomislava i prirodne prostore na lijevoj obali Drave, jer je akcent rada na poboljšanju opće tjelesne sposobnosti svakog pojedinca, a tehničko-taktičke boksačke treninge odrađujemo, i dalje, u dvorani Policijske uprave, kaže nam klupski lider Matej Matković, bivši državni prvak i reprezentativac Hrvatske, sada trener, uz podatak da se zasad u Klubu vježba dva ili triput dnevno.
Za sedmoricu natjecatelja, predvođenih državnim viceprvakom u poluteškoj kategoriji Antom Čepom (koji se vratio s priprema reprezentacije na Bjelolasici i priključio klupskim kolegama, nap.a.), prvi treninzi u ljetnom razdoblju uvod su u stjecanje natjecateljske forme za predstojeće domaće revije.
- Kalendar HBS-a predviđa nekoliko važnih državnih natjecanja već u prvom polugodištu 2010. godine, pa smo upravo tomu, ujedno, podredili kompletan plan našeg rada do kraja ove godine.
U mlađem osječkom boksačkom klubu, dakako, planirali su ponovno okupiti i polaznike Škole boksa, kojom rukovodi trener Branko Klasić.
- U ovim teškim, recesijskim vremenima, kad i za najminimalnije troškove mi treneri posežemo u svoj džep, naišli smo opet na razumijevanje Tomislava Bilandžića, kojem smo zahvalni što nam omogućuje treninge u dvorani PU, prisnažit će Matković. - Zato i možemo realizirati naš strateški plan o školovanju budućih kvalitetnih boksača, a prvo okupljanje mladeži zakazano je za srijedu, 2. rujna, u 20 sati. Osim dosadašnjih "školaraca", u BK Osijek očekuju da će se treninzima priključiti i ostali mladići željni boksačkog usavršavanja, s tim što je dobni limit 18 godina, a poželjno je da se u rad uključe mladi Osječani uzrasta između 12 i 15 godina.(D.Kž.)

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike