Regija
SPASITE SVOJU KOŽU:

Besplatni pregledi madeža u Vinkovcima i Đakovu
Objavljeno 18. svibnja, 2024.
La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora organiziraju preventivne preglede u devet hrvatskih gradova

La Roche-Posay, Hrvatsko dermatovenerološko društvo i Hrvatsko društvo za dermatološku onkologiju Hrvatskog liječničkog zbora i ovog proljeća organiziraju besplatne preventivne preglede madeža u sklopu javnozdravstvenog projekta #SaveYourSkin. Ove godine pregledi se održavaju u devet gradova, a u Đakovo dermatolozi dolaze 22. svibnja u Ulicu Vijenac kardinala Stepinca, na kojem će se pregledi obavljati od 9 do 20 sati u dva kampera. Za preglede se potrebno prijaviti putem službene web stranice brenda La Roche-Posay.


Osim u Đakovu, pregledi će se obavljati u Zagrebu 20. svibnja na Europskom trgu te u Vinkovcima 21. svibnja na Trgu Vinkovačkih jeseni.


Dermatolozi preglede nastavljaju u Virovitici na Trgu kralja Tomislava (23. svibnja), u Ogulinu na Trgu Petra Stipetića (27. svibnja), u Kninu na Trgu Ante Starčevića (28. svibnja) te u Metkoviću na Trgu kralja Tomislava (29. svibnja). U lipnju će priliku za pregled imati građani Malinske na otoku Krku (Obala 10, kod Crkve sv. Nikole (3. lipnja) te Umaga (4. lipnja kod Istarske kreditne Banke, Ulica Ernesta Miloša 1). Pregledi će se obavljati od 9 do 20 sati, a za preglede u svim gradovima potrebno se prijaviti ispunjanjem obrasca na službenoj stranici. 


Kako ističu stručnjaci, ako se otkrije na vrijeme, rak kože u 99% slučajeva može biti izlječiv, stoga #SaveYourSkin ponovno dolazi u gradove u kojima dermatologa nema dovoljno ili ih nema uopće.

Prema europskoj statistici, Hrvatska je na visokom, četvrtom mjestu prema smrtnosti od melanoma, a incidencija melanoma u Hrvatskoj u stalnom je porastu. S ciljem edukacije građana o pravilnoj zaštiti od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože s posebnim naglaskom na melanom, posljednje dvije godine provodi se projekt #SaveYourSkin, u sklopu kojega je provedeno 2245 besplatnih pregleda madeža među kojima je otkriveno 70 promjena na koži sumnjivih na zloćudne tumore.


 

„Ti rezultati potkrjepljuju činjenice o velikom porastu broja oboljelih od zloćudnih tumora kože i potrebi za preventivnim pregledima svih rizičnih pacijenata.

Rizične osobe su u dobi između 50 i 75 godina, one koje imaju svijetlu kožu, oči i kosu, osobe koje su više puta  u mladosti imale opekline od sunca, one koje veći dio života provode na otvorenom i one koje imaju osobnu ili obiteljsku povijest obolijevanja od melanoma ili karcinoma kože. Potvrdu rizika praćenu sumnjivim promjenama na koži treba odrediti liječnik obiteljske medicine“, rekla je akademkinja Mirna Šitum, predsjednica Hrvatskog društva za dermatološku onkologiju.

 


„Jedan od ciljeva našeg brenda La Roche-Posay je podizanje razine svijesti javnosti o važnosti pravilne zaštite kože od sunca i rane prevencije raka kože.

Stoga smo prije dvije godine s partnerima pokrenuli ovaj projekt u Hrvatskoj te dosad u sklopu projekta #SaveYourSkin obavili 2245 besplatnih pregleda madeža, od kojih se njih 70 pokazalo suspektnim na melanom. Veselimo se da projekt nastavljamo i ove godine u proširenom izdanju, s većim brojem gradova nego prethodnih godina  te nam je cilj pregledati još veći broj građana, posebice u onim sredinama gdje građani nemaju pristup dermatolozima ili je on ograničen“, rekla je Svjetlana Arh, Medical direktorica L'Oreal Dermatological Beauty divizije kompanije L'Oreal.


La Roche-Posay je dermokozmetički brend za njegu kože broj jedan u svijetu*, koji preporučuju vodeći dermatolozi. Uz pomoć svojih inovativnih proizvoda brend La Roche-Posay godinama predano radi na osvještavanju o važnosti prevencije raka kože.

 

Inicijativa #SaveYourSkin koju je pokrenuo La Roche-Posay uključuje edukaciju građana, redovne besplatne preglede madeža, redovitu i učinkovitu zaštitu od sunca proizvodima sa zaštitnim faktorima te stručne savjete dermatologa. Dugogodišnjim nastojanjem da promjeni percepciju i navike društva u zaštiti zdravlja kože, La Roche-Posay pomaže smanjenju poražavajućih statistika vezanih uz rak kože te dodatno ukazuje na potrebu brige o zdravlju kože i potiče što veći broj ljudi na redovite preglede i samopreglede kože.

 

Više informacija o javnozdravstvenom projektu #SaveYourSkin potražite na internetskim stranicama brenda La Roche-Posay.

 

 

* Studija provedena na dermokozmetičkom tržištu od strane AplusA i drugih partnera između siječnja 2023. i svibnja 2023. među dermatolozima u 34 zemlje koje predstavljaju više od 80% svjetskog BDP-a.

BESPLATNI DERMATOLOŠKI PREGLEDI SU DOSTUPNI:

 

ZAGREB
20. svibnja 2024. (Europski trg)

VINKOVCI
21. svibnja 2024. (Trg Vinkovačkih jeseni)

ĐAKOVO
22. svibnja 2024. (Ulica Vijenac kardinala Stepinca)

VIROVITICA
23. svibnja 2024. (Trg kralja Tomislava)

OGULIN
27. svibnja 2024. (Trg Petra Stipetića)

KNIN
28. svibnja 2024. (Trg Ante Starčevića)

METKOVIĆ
29. svibnja 2024. (Trg kralja Tomislava)

MALINSKA, OTOK KRK
3. lipnja 2024. (Obala 10, kod Crkve sv. Nikole)

UMAG
4. lipnja 2024. (Ulica Ernesta Miloša 1)

 


Dermatološke preglede moguće je obaviti besplatno od 9 do 20 sati. Za termin pregleda u svome gradu građani se trebaju prethodno prijaviti na ovoj poveznici. Broj termina je ograničen.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama
kreirati cijele priče