Osijek
POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima
Objavljeno 16. travnja, 2024.
Velika grana odlomila se i pala na parkirana vozila u Ulici kralja Petra Svačića
Kako je i najavljeno, ljetne temperature postale su prošlost jer se u samo sat vremena u utorak, nakon jakog vjetra i kiše popraćene ledom, temperatura spustila i do 15 stupnjeva. Najviše problema imali su stanovnici Svačićeve ulice u Osijeku, posebice vlasnici parkiranih automobila, na koje je pala odlomljena velika grana. Do pucanja grane došlo je nešto nakon 14 sati, nakon udara jakog vjetra, koji stablo nije moglo izdržati.

Nakon pada grane na automobile stanari Svačićeve pozvali su vatrogasce, koji su na intervenciju došli za manje od minute, i to pješice, jer je zgrada Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka udaljena 200-tinjak metara. Zbog pada grane veća oštećenja nastala su na dva automobila, a još ih je nekoliko zadobilo manja udobljenja i ogrebotine. Vatrogasci su motornim pilama uklonili grane s automobila, a djelatnici Zelenila će, najvjerojatnije, u što kraćem roku morati ukloniti slomljeno stablo, jer je prijetnja sigurnosti stanara Svačićeve ulice. Tijekom intervencije vatrogasaca počeo je padati i led, no, srećom, bio je sitan. Led je padao i u Bosutskom naselju, na Jugu 2, ali i u Tenji, a ondje do zaključenja teksta nije bilo oštećenja imovine.

I diljem Slavonije i Baranje zabilježen je jak vjetar, a potom i kiša, koja je znatno spustila temperaturu zraka. Kako doznajemo, sve cestarske službe i vatrogasci u utorak su bili u pripravnosti.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA U POVODU MEĐUNARODNOG DANA NESTALE DJECE

Nađite medvjedića u labirintu od slame od čak 150 kvadrata

U KULTURNO-RAZVOJNOM CENTRU OPĆINE BILJE

Izrada kozmetike

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana