Osijek
MEĐUŽUPANIJSKO STRUČNO VIJEĆE NASTAVNIKA

Fokus na kompetencijama i poduzetništvu
Objavljeno 9. prosinca, 2023.

Na Ekonomskom fakultetu održan je 1. stručni skup Međužupanijskog stručnog vijeća (MŽSV) nastavnika Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije u obrazovnom sektoru Ekonomija i trgovina.

- Međužupanijsko stručno vijeće broji 64 člana. Riječ je o stručnom usavršavanju nastavnika kao dijelu aktivnosti projekta Europskog socijalnog fonda (ESF) "Modernizacija sustava stručnog usavršavanja nastavnika strukovnih predmeta". Projekt je sufinanciran iz ESF-a, a nositelj je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih - ističe voditeljica MŽSV-a Tatjana Petrač, univ. spec. oec., prof. savjetnik, iz Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" Osijek.

Skup je bio fokusiran na digitalne, socijalne i građanske kompetencije, osjećaju za inicijativu i poduzetnost. Stoga je organizatorica skupa prof. Petrač pozvala u goste poduzetnike koji su s nastavnicima podijelili svoja iskustva s tržišta rada, upoznali ih s inovacijama u poslovanju i rješavanju ekoloških problema.

Predavačica Birgit Boehning, dipl. inform. iz tvrtke TERA Tehnopolis d.o.o., govorila je o poticanju inovacija u poljoprivredno-prehrambenom sektoru uz održivost poslovanja. "Doprinos TERE i ostalih poduzetničko-potpornih institucija uvijek obuhvaća podršku malom i srednjem poduzetništvu u privlačenju investicija i prepoznavanju prilika za modernizaciju i napredak. Stoga je inovativno poduzetništvo fokus koji bi trebalo nastaviti razvijati i poticati", naglasila je Birgit Boehning.

Ivana Vidović iz obiteljske tvrtke Mako d.o.o. Osijek predstavila je svoju tvrtku kao primjer uspješnog obiteljskog poduzetništva. "Zahvaljujući velikom iskustvu i dinamičnoj strukturi tvrtka danas posluje na svim vodećim europskim tržištima potvrđujući svoj status modne marke u proizvodnji pletene odjeće", rekla je Ivana Vidović.

O komercijalnim ekoturističkim uslugama za građane, ali i brojnim drugim aktivnostima Zlatne Grede kao poduzetničke prakse, govorio je Mislav Barić, mag. geogr., voditelj projekata u udruzi za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. V. Latinović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROSVJEDNI SKUP NASUPROT OSJEČKE POLICIJE

Već pet mjeseci traje šutnja o ubojstvu Mihaele Berak

2

CENTAR ZA AUTIZAM

Nova će zgrada Centra biti za starije korisnike

3

KIPARSKE RADIONICE U MSO-U

Autoportreti od gline
u formi - karikature