Kultura
"50 YEARS OF HIP-HOP - AMERICAN SPACES TOUR"

Turneja u povodu 50 godina hip-hop glazbe stiže i u osječki GISKO
Objavljeno 24. studenog, 2023.
Američko veleposlanstvo i Blackout Hip-Hop predstavljaju ‘50 Years Of Hip-Hop - American Spaces Tour‘ u pet hrvatskih gradova, član Gang Starr Foundation Jeru The Damaja pridružit će se hrvatskom Phat Phillieju u gradskim knjižnicama u Osijeku, Vukovaru, Zagrebu, Rijeci i Zadru. U godini proslave 50 godina hip-hopa i 30 godina vodeće regionalne hip-hop organizacije Blackout, kolege s obje strane Atlantika planiraju malu, ali slatku turneju na kojoj će se uz Jeruov nastup i Philliejev DJ set razgovarati o povijesti hip-hopa te pružiti mogućnost domaćim rapperima da odrepaju stvar ili dvije.

Za ovu turneju mladi zagrebački MC BARS i producent Flowdeep snimili su ekskluzivnu pjesmu "Rap Junkie" koja će se fanovima u pet gradova pokloniti na USB-u, te naknadno objaviti na svim digitalnim platformama Blackout hip-hopa i Dallas Recordsa.

Ulaz na sve događaje je slobodan, a nastupi će se održati 27. 11. Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek (18 - 20 sati), 28. 11. Gradska knjižnica Vukovar (16 - 18 sati), 29. 11. Knjižnica "Bogdan Ogrizović", Zagreb (18 - 20 sati), 30. 11. Dječja Kuća (Art-Kvart "Benčić"), Rijeka (18 - 20 sati) i 1. 12. Gradska knjižnica Zadar (18 - 20 sati).

Jeru The Damaja, podrijetlom iz Brooklyna, dio je proslavljene Gang Starr fondacije, a prvi se put pojavio na pjesmi "I‘m the Man" s albuma "Daily Operation‘‘ (1992.) grupe Gang Starr. Godine 1994. za Payday Records izdaje svoj sada klasični prvijenac "The Sun Rises In The East‘‘, a samo dvije godine poslije sjajan "Wrath Of The Math‘‘, oba u produkciji legendarnog DJ Premiera. Prvi put nastupio je u Hrvatskoj 1999. godine upravo na Blackout večeri u klubu Močvara, a trenutno živi i radi u Barceloni.

Phat Phillie hrvatski je hip-hop aktivist i suosnivač Blackouta (zajedno s Frxom) koji je 17. 11. 1993. startao kao emisija na Radiju 1 (poslije na Radiju 101). Blackout se prometnuo u vodeću domaću hip-hop produkcijsku kuću, organizatore rap koncerata i management. Osim suizdavanja hrvatskih rap-albuma (Blackout Project, Tram 11, Bolesna Braća, Blackout00), Phat Phillie je u Zagreb i Hrvatsku doveo više od sto američkih repera. H
Možda ste propustili...

MATICA HRVATSKA: OBJAVLJENE DUHOVNE I MISAONE PJESME

Predstavljena zbirka Peje Šimića “Čovječe, prizemlji se”

U DONJEM MIHOLJCU GOSTOVAO ISTAKNUTI KNJIŽEVNIK KRISTIAN NOVAK

Predstavljeni romani smješteni u Međimurje

Najčitanije iz rubrike