Sport
NA KRAJU JE SVE ISPALO - ODLIČNO

Baranjski Ferivi polumaraton: Kiša nimalo nije mogla pokvariti sjajan dojam
Objavljeno 23. rujna, 2023.
Matija Crnković najbrže odradio baranjskih 21,1 kilometar, u ženskoj konkurenciji Mađarica Tünde Szabo ispred svih

Ove subote se osmi put trčao Baranjski Ferivi polumaraton, start i cilj bili su na drukčijem mjestu nego obično, potpuno nova je bila i trasa utrke, na sve to se nadovezalo tmurno jutro i kišica, ali na kraju je sve ispalo - odlično.


Start i cilj nisu bili po tradiciji kod dvorca Tikveš, nego kod Prijamnog centra Parka prirode Kopački rit. Organizatorima je planove pokvarila - kuga. Zabranila je dolazak trkačica i trkača do dvorca Tikveš, jer je to šumsko područje, pa se zbog mjera suzbijanja afričke svinjske kuge tamo ne smiju održavati masovniji događaji, te su organizatori iz Atletskog kluba Slavonija-Žita sa svojim suradnicima našli novo rješenje.


I pogodili su. Trkačice i trkači bili su zadovoljni novom trasom, kišica nije smetala, polumaratonci, ali i sudionici utrke građana i štafeta nakon ulaska u cilj su govorili - bilo je idealno.

U tim uvjetima najbrže je polumaratonski 21,1 kilometar u lijepom baranjskom okruženju istrčao Matija Crnković (Maratonski klub Hrvatski sokol Osijek) u vremenu od sat, 14 minuta i 58 sekundi. Iza njega su ciljem kod Prijamnog centra u Kopačkom ritu utrčali Zrinoslav Kekez (1:15:20) i Vatroslav Haramustek (1:16:29). U ženskoj konkurenciji pobijedila je redovita sudionica (i pobjednca) slavonsko-baranjskih polumaratona, Mađarica Tünde Szabo s vremenom 1:23:07. Druga je bila Silvia Šimunović (1:23:58), a treća osječka maratonka Marija Vrajić (1:27:32).


Utrku građana na pet kilometara najbrže je odradio Matej Ugarković (17:56), ispred Antonija Žunića (18:15) i Nikole Busića (18:17). Kod žena utrka građana prošla je u znaku Doroteje Santi (20:27), koja je u cilj ušla ukupno četvrta, odmah iza najboljeg trojca trkača. Iza Doroteje ostale su Ela Đelatović (21:16), Barbara Njirić (26:11), Marija Bilić (27:04), Anna-Maria Andrijanic (27:05)... Štafetno, 3x5 km, najbrži su bili trkači iz Knina - Ivan Pindrić, Jasmin Nekić i Dora Mlinarić.

U sklopu Baranjskog Ferivi polumaratona održane su i dječje utrke, u kojima je najviše bilo cike, smijeha, veselja, ali i tuge i suza.


Baš kad je završilo trčanje, a pripremao se zabavni program, vrijeme se počelo pogoršavati. Nad Baranju se sručila jaka kiša, ali ni to nije pokvarilo dojam sa subotnje trkačke priredbe.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REMI BIJELO-PLAVIH U DERBIJU S RIJEKOM

Zekić: Nikada kao trener nisam imao ovako loš niz

2

UGLEDNI PORTUGALAC BIO NA OPUS ARENI

Jose Boto novi sportski direktor bijelo-plavih?

3

OSIJEKOV BI ARGENTINAC U “KOCKASTI” DRES

Ramon Mierez se nudi, Zlatko Dalić mudro šuti