Crna kronika
SPRIJEČENA TRI ILEGALNA PRIJEVOZA STRANIH DRŽAVLJANA

Opet Rumunji švercaju ilegalce
Objavljeno 18. rujna, 2023.
Ilegalni prijevoz migranata i dalje se svakodnevno nastavlja na području Brodsko-posavske županije. Znaju to i policajci, koji su samo u subotu na autocesti A3 spriječili tri slučaja šverca ljudi, a šverceri su bili, svi odreda, Rumunji, stari 19, 20, 33 i 41 godinu. Kako priopćava Policijska uprava brodsko-posavska, djelatnici Postaje granične policije Stara Gradiška prvo su u blizini čvora Nova Gradiška kontrolirali automobil austrijskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 20-godišnji državljanin Rumunjske, a u unutrašnjosti vozila nalazilo se deset stranih državljana koji su istog dana nezakonito prešli rijeku Savu, odnosno državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Nedugo potom policajci su i kod čvora Okučani zaustavili automobil rumunjskih nacionalni oznaka, kojim je upravljao 19-godišnji državljanin Rumunjske, a u vozilu se nalazilo pet stranih državljana bez osobnih dokumenata, za koje je postojala sumnja da su nezakonito prešli državnu granicu. Nešto kasnije, također kod čvora Okučani, policajci su zaustavili automobil rumunjskih nacionalni oznaka, kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Rumunjske, a kao suvozač u vozilu je bio 33-godišnji rumunjski državljanin. U vozilu se nalazilo sedam stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su svi migranti tijekom noći s petka na subotu na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine čamcem preko rijeke Save. Također je utvrđeno da su osumnjičeni državljani Rumunjske u dobi od 19, 20, 33 i 41 godine iz koristoljublja preuzeli strane državljane u vozila, s namjerom da ih prevezu u unutrašnjost Europske unije za određeni novčani iznos.

Policijski su službenici osobne automobile privremeno oduzeli te protiv četvorice rumunjskih državljana podnose kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima. M.Bugarić
Možda ste propustili...

OČEVID POGIBIJE VOZAČA TRAKTORA U MIKLEUŠU

Oba su vozača kriva za nesreću

OBRAZLOŽENJE SUDA ZAŠTO JE TRI MJESECA NA SLOBODI

Srnec iz zatvora ide na liječenje

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKO OZLIJEĐEN U BILJU

Maloljetni kradljivac pao s krova na beton

2

PRETRAGA KUĆE NA VALPOVAČKOM PODRUČJU

Prijavljeni zbog marihuane, on ima 81, ona 33 godine

3

ZABRANJENO ORUŽJE U ŠVAJCARNICI

Žena na tavanu pronašla mine i automatsku pušku