Regija
DO 1. RUJNA JAVNA NABAVA ZA IZVOĐAČA RADOVA

Za kružni tok milijun eura, cesta neće biti potpuno zatvorena
Objavljeno 28. kolovoza, 2023.
ŽUPANJANakon višegodišnjih najava, lobiranja i upozoravanja na potrebu nalaženja najboljeg prometnog rješenja koje će povećati sigurnost u prometu i protočnost vozila, konačno je pred realizacijom izgradnja kružnog toka na vrlo frekventnom i opasnom raskrižju na ulazu u Županju kod Plodina. Ishođena je građevinska dozvola i pokrenut je postupak javne nabave za izvođača radova, kao i za obavljanje stručnog nadzora za rekonstrukciju raskrižja državne ceste DC55, lokalne ceste LC46042 (Vinkovačka ulica) te nerazvrstane ceste (Industrijska ulica, gdje je i tvornica Same Deutz Fahrž Žetelice) u raskrižje s kružnim tokom. Rok za dostavu ponuda traje do 1. rujna do 11 sati. "Planirana vrijednost investicije za radove iznosi 937.200 eura (bez PDV-a), dok je planirana vrijednost stručnog nadzora 65.500 eura (bez PDV-a). Planirani rok izvođenja radova je šest mjeseci", stoji u odgovoru Hrvatskih cesta na upit Glasa Slavonije. Dodaju da će nakon završetka postupka javne nabave i potpisa ugovora moći dati detaljnije informacije o datumu uvođenja odabranog izvođača u posao i početku radova na raskrižju.

Županjci pozdravljaju skorašnji početak realizacije dugoočekivanog projeka, kojim će se uz povećanje sigurnosti u prometu dobiti i ljepši ulaz u grad i nadaju se da u postupku izbora izvođača neće biti žalbi i da će građevinski radovi ubrzo i krenuti. A za vrijeme njihova trajanja, kako doznajemo, cesta neće biti u cijelosti zatvorena, što će razveseliti mnoge građane koji su bili uvjereni da će se privremenom regulacijom prometa sva vozila preusmjeriti kroz Županju. S obzirom na to da je riječ o vrlo prometnoj državnoj cesti, koja od Vinkovaca vodi do međudržavnog graničnog prijelaza Županja - Orašje, odvijanjem prometa zaobilaznim pravcem kroz grad pojedine bi ulice bile opterećene brojnim vozilima, a njihovi stanovnici izloženi danonoćnoj buci teretnjaka. "U periodu izvođenja radova državna cesta DC55 neće biti u potpunosti zatvorena, već će se u zoni radova promet puštati naizmjenično jednim voznim trakom", objasnili su u Hrvatskim cestama. Promet će na toj dionici biti usporen i vozači će morati biti strpljivi.

I raskrižje državnih cesta D55 i DC214 na ulazu u Županju kod Bošnjaka također će biti rekonstruirano u kružni tok. Ishođena je građevinska dozvola, a planirani početak radova, kako navode, ovisan je o završetku rekonstrukcije raskrižja na ulazu u grad kod Plodina. M.L.O.
Možda ste propustili...

PROMIČE LJEPOTE I MOGUĆNOSTI AKUMULACIJE

Medicinar s “hitne” živi aktivizam za - Borovik

CERIĆKI KLUB NATJECAO SE U SEDAM KATEGORIJA S 28 MAKETA

Maketari Aerokluba Fenix iz Budimpešte donijeli po dva zlata i srebra te broncu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u
baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče