Regija
ODRŽANA MODELARSKA LIGA 2023.

Domagoj i Karlo Drokan postali državni viceprvaci
Objavljeno 30. svibnja, 2023.
SLATINA - Učenici 8.b razreda Osnovne škole Eugena Kumičića Domagoj i Karlo Drokan osvojili su 2. mjesto na državnoj razini Modelarske lige za 2022./2023. godinu.

Na natjecanju u Stubičkim Toplicama sudjelovalo je 20 ekipa iz svih dijelova Lijepe Naše. Braća Domagoj i Karlo predstavljali su Virovitičko-podravsku županiju te branili prošlogodišnje 3. mjesto.

Modelarska liga ekipno je natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva koje Hrvatska zajednica tehničke kulture provodi u svim županijama i Gradu Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, županijskim i gradskim zajednicama tehničke kulture, društvima pedagoga tehničke kulture i osnovnim školama. Ekipu čine dva učenika osnovnih škola od petog do osmog razreda, koje na natjecanje dovodi jedan mentor. Svaka ekipa predstavlja svoju županiju na natjecanju u kojem treba pokazati vještine rezanja, bušenja, brušenja, lijepljenja i sastavljanja.

Svoje sposobnosti i vještine učenici su pokazali izrađujući mehanizam koji prikazuje igru mačke i miša. Mentor učenicima je učitelj tehničke kulture Ivan Drokan. P.Ž.
Možda ste propustili...

VELIKE PROSLAVE U GRADIŠTU NEĆE BITI

Dan općine obilježit će samo simbolično

U ORAHOVICI GOSTOVAO FRANCUSKI LIJEČNIK I HUMANITARAC SA SURADNICIMA

GDCK zahvalio dr. Cholatt-Namyju za donacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VUKOVARCI OGORČENI ODLUKOM GRADSKIH VLASTI

Porušili platane, simbol Vukovara, zbog izgradnje trgovačkog centra

2

FORTENOVA GRUPA PROIZVODI 15 % RH VINA

Belje u berbi s novim kombajnom za grožđe

3

U PONEDJELJAK KREĆE OTKUP ŽIRA - UKUPNE POTREBE HRVATSKIH ŠUMA 2.930.000 KG

Za kilogram žira hrasta lužnjaka plaćaju 4 eura