Regija
PRISJETILI SE SREDNJOŠKOLSKIH DANA

Generacija đakovačke Opće gimnazije iz 1958. zajedno nakon 65 godina
Objavljeno 27. svibnja, 2023.
ĐAKOVO - U devetom desetljeću života okupili su se nekadašnji maturanti A i B razeda druge generacije đakovačke Opće gimnazije iz 1957./1958. godine i obillježili čak 65. obljetnicu mature.

"Nismo mogli zaboraviti, nego se okupiti koliko nas je još u mogućnosti doći u Đakovo i proslaviti 65. obljetnicu, vidjeti okupljene prijatelje i nakon toliko godina prisjetiti se zajedničkih trenutaka i doživljaja iz najljepšeg, srednjoškolskog životnog doba, poručili su sudionici proslave. Obilježavanju čak 65 godina mature odazvali su se (na slici desno prema dnu stola) Kata Posavčević Kedačić, Ružica Franjić Šijan, Slavica Mijatović Ladić, Katica Pitinac Klawa, Katica Bajić Lapanje, Štefica Buček Krušćić, Dragica Mustapić Ignjačić, Franjo Boban i Zdravko Šunk. Proslavi 65. obljetnice mature odazvali su se i (na slici lijevo prema dnu stola), Vlasta Grbac, Vera Arnold Bosanac, Janja Knežević Šnajder, Zorislav Lukić, Marica Vida Puljić, Ankica Tomić Milevoj, Mira Gilman Cvitković, Vlado Rac i Marija Bradarić Angebrandt.

"Ustrajni smo u okupljanju i neopterećeni godinama", poručili su đakovački gimnazijalci generacije 1957./1958. godine, prisjetivši se i kolega kojih više nema. "Ej da mogu, kao što ne mogu, na Papuk bih glavu naslonio, Slavoniju cijelu zagrlio, a Đakovo na srce privio", antologijska je misao Ante Gardaša koje su se prisjetili tom prilikom. S. Župan
Možda ste propustili...

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM GRADA POŽEGE I POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Program DiKa – društvene i kreativne radionice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PAPRIKAFEST PROMOCIJA BARANJSKOG CRVENOG ZLATA

Lug - dom najbolje mljevene
paprike na kugli zemaljskoj

2

UDRUGA “SPRETNE I SRETNE”

Na 6. "Baranjskoj už'ni"
goste dočekalo 40-ak vrsta jela

3

OD 1. LISTOPADA PROMJENE NA ČELU ŽURE

Tin Dogan novi je direktor Županjske razvojne agencije