Mozaik
SLAVNI IZRAELSKI AUTOR TVRDI

Grupa Ogenj je savršen
kandidat za Eurosong
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
Autentičnost grupe Ogenj prepoznali su publika, kritika, matična diskografska kuća Dancing Bear, ali i svjetski glazbeni stručnjaci. Upravo je izraelski autor Doron Medalie, gost MAKK konferencije, glazbeni profesionalac s više od 500 napisanih pjesama, jedan od vodećih autora u Izraelu te autor pobjedničke pjesme ‘‘Toy‘‘ u izvedbi Nette na Euroviziji 2018., izdvojio Ogenj kao hrvatsko glazbeno ime nevjerojatnog potencijala. Kako prenosi specijalizirani portal Glazba.hr, Medalie je u sklopu svoje radionice "Listening session with Eurosong winner" preslušavao prijavljene pjesme domaćih glazbenika te ga je posebno oduševila pjesma grupe Ogenj, za koju smatra da nosi formulu pobjedničke skladbe. Kako je istaknuo, pobjednička pjesma uvijek donosi nešto čudesno i autentično, a upravo to prepoznaje u pjesmi ‘‘Kaj nebi bilo‘‘ te ju vidi u plasmanu među top 3 pjesme na Euroviziji kada bi ju Hrvatska poslala na natjecanje.

- U nama je uvijek tinjala ta želja za ‘nedostižnim‘, za postizanjem ciljeva koji nam se u početku čine nemogućim. Trenutačno je Ogenj sazrio dovoljno da učini sljedeći korak. Možda je to Eurovizija, možda svjetska turneja, a možda dijeljenje svojih radosti po klubovima i mjestima regije. Ovakva čast, biti pohvaljen od struke, daje izniman vjetar u leđa. Makar bilo i neskromno - znali smo da imamo materijala za nešto više - kažu iz Ognja.

Pripremaju se za niz božićnih svirki koje startaju od 16. prosinca u Vinkovcima, 17. prosinca na Adventu u Križevcima, 23. prosinca u Orahovici te 30. prosinca u Čakovcu. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOELLE OSJEČKA PJEVAČICA, I DALJE 1. NA TOP-LISTI HR TOP 40

Prvi izvođač u 2023. s dva tjedna zaredom na vrhu

2

NA DODJELI ROCK&OFFA 3. VELJAČE

Nagrade za životno djelo Perkoviću i Denykenu

3

AKCIJSKA AVANTURISTIČKA KOMEDIJA

Favorit za Oscara, ”Sve u isto vrijeme” ponovno u kinima