Regija
REVITALIZACIJA BARANJSKIH VODA

Fotopoint stolice, roštilji, dispenzeri, vrtni paviljoni na baranjskim stajaćicama
Objavljeno 6. prosinca, 2022.
Bit će na Šećeranskom jezeru, kod Ribnjaka, Đole i na obali ribnjaka u Petlovcu
BELI MANASTIR - Revitalizacija voda stajaćica - naziv je projekta koji provodi TZ Baranje, u suradnji s Gradom Belim Manastirom, općinama Darda, Kneževi Vinogradi i Petlovac te Baranjskom čistoćom.

U sklopu tog, približno 114.000 kuna vrijednog projekta, kod četiri baranjske vode stajaćice postavljene su drvene fotopoint stolice, a u planu je i postavljanje deset dispenzera s košem za pseći otpad te po dva betonska roštilja na dvije lokacije. Sastavni je dio projekta i nabava pet vrtnih paviljona sa stolovima.

- Na području našeg djelovanja nalaze se po dva jezera i ribnjaka koja privlače rekreativce, vlasnike kućnih ljubimaca i turiste. Ovim smo projektom odlučili poboljšati turističku infrastrukturu, ali i povećati atraktivnost lokacija - kaže Matej Perkušić, direktor TZ-a Baranje, objašnjavajući kako će novi sadržaji biti postavljeni na Šećeranskom jezeru, u okolici Ribnjaka kod RC-a Bazeni u Kneževim Vinogradima, kod darđanskog jezera Đola te na obali ribnjaka u Petlovcu. Na svim su lokacijama planirane fotopoint stolice, a po dva roštilja ‘‘dobit će‘‘ Šećeransko jezero i Đola. Dispenzeri s košem za pseći otpad namijenjeni su za sve lokacije, s tim da će ih kod Šećeranskog jezera biti četiri, a na ostalima po dva.


- Vjerujem da će novi sadržaji bar djelomice podići atraktivnost lokacija, što znači da će privući i veći broj gostiju. To nam, uostalom, govore iskustva iz drugih krajeva Hrvatske. Treba dodati kako će novi sadržaji vjerojatno produžiti vrijeme boravka u prirodi, što je jedan od ciljeva projekta, budući da će izletnici tamo moći bez problema ručati, zabavljati se i provoditi druge aktivnosti - kaže Perkušić. Mišljenja je i da će sadržaji koristiti manifestacijama koje se na tim lokacijama održavaju, poput proslava 1. svibnja, Suljoškog ljeta, Festivala Tarda, Wine & Walka...

Ivica Getto
Koristit će razgradive eco dog vrećice
Posebna su priča dispenzeri s koševima za pseći otpad. Kućnih je ljubimaca sve je više, pa je održavanje higijene javnih površina postalo pravi izazov. No briga o čistoći ulica i parkova nije samo odgovornost gradskih službi i općina, nego je prije svega društvena odgovornost. Vlasnici kućnih ljubimaca imaju veliku ulogu u očuvanju čistoće javnih površina, kao i u očuvanju okoliša i prirode. ‘’U dispenzerima će biti postavljene vrećice od 100 posto recikliranog i organskog materijala. Time se smanjuje upotreba jednokratne plastike, a premda je riječ o simboličnim brojkama, sigurno je kako će se količina otpada u odlagalištima smanjivati jer se eco dog vrećica razgradi u nekoliko mjeseci’’, kaže Perkušić. Akciji se pridružio i Grad Beli Manastir.

Možda ste propustili...

PROJEKT DRUGE SREDNJE ŠKOLE VRIJEDAN 10.220 EURA

Ministarstvo odobrilo Cook Incubator Baranja

GRAD VUKOVAR KAO RAZLOG KAŠNJENJA NAVEO DODATNE RADNJE OKO KONVERZIJE

Kasni dostava komunalnih uplatnica

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana