Projekt “Uključi me”
Projekt “Uključi me”
USTUPLJENA
16.5.2024., 00:00
DONACIJA OSJEČKOM CRVENOM KRIŽU I UDRUZI SPECTRUM
Zaklada Novo sutra uručila donacije u vrijednosti od gotovo 50.000 eura

Zaklada Novo sutra, čiji je osnivač poduzetnik Pavao Vujnovac, potpisala je ugovore o donaciji projektima "Uključi me" Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka u vrijednosti od 29.705 eura te "Senzorna integracija djece s teškoćama u razvoju" udruge Spectrum iz Donjeg Miholjca vrijednosti od 20.000 eura. Projekti su podržani u sklopu donacijskog ciklusa Zaklade vrijednog 430 tisuća eura, priopćeno je iz Zaklade Novo sutra.

Projekt "Uključi me" obuhvatit će 60 djece iz socijalno ugroženih obitelji s područja Osječko-baranjske županije koja će sudjelovati u pedagoškom, edukativnom, zdravstveno-rekreativnom i kulturno-zabavnom programu u Centru za edukaciju osječkog Crvenog križa u Orahovici. Gradsko društvo Crvenog križa iz Osijeka provest će petodnevni program koji uključuje brojne elemente nužne za rast i razvoj, ali i društvenu integraciju, usmjerene na osnaživanje djece iz socijalno ugroženih obitelji. Provest će se i obuka neplivača, a osim boravka i programa, donacija uključuje i nabavu potrebne opreme za djecu. Donaciju je preuzela Martina Hećimović, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa iz Osijeka, koja je zahvalila na podršci.

“Prije svega zahvalni smo na ovoj donaciji, ovo će nam uvelike pomoći za provedbu našeg projekta ‘Uključi me‘, koji ima cilj, baš kao što i naziv govori, uključiti djecu u društvo i omogućiti im zanimljive i edukativne radionice. Hvala još jednom Zakladi Novo sutra i njezinu osnivaču, gospodinu Vujnovcu koja je prepoznala našu namjeru da pokušamo svima pružiti priliku kvalitetne integracije u društvo, a posebno onim najmlađima", rekla je Martina Hećimović.Donacija je uručena i udruzi Spectrum iz Donjeg Miholjca, koja će opremiti senzornu sobu namijenjenu pomoći djeci s teškoćama u razvoju. Djeca s teškoćama u razvoju s područja Donjeg Miholjca i šire okolice nemaju mogućnost terapija senzorne integracije, a najbliže dostupne senzorne sobe udaljene su minimalno 50 kilometara, dok su liste čekanja za početak terapijskih postupaka velike. Osim nabave materijala i prilagođavanja prostora projekt obuhvaća i educiranje terapeuta te sve potrebne materijale za početak provođenja terapija. "Zahvaljujemo Zakladi Novo sutra na donaciji koja će nam pomoći u opremanju senzorne sobe. Cilj je senzorne sobe kod terapije djece s poteškoćama u razvoju pružiti sigurno i stimulativno okruženje koje potiče razvoj senzornih sposobnosti kod djece, a vrlo je važno da priliku za terapije dobiju sva djeca, bez čekanja i otežanih uvjeta," istaknula je Goranka Vrapčenjak, predsjednica udruge Spectrum, zahvalivši na donaciji i istaknuvši važnost projekta za lokalnu zajednicu.

Donacije je uručio upravitelj Zaklade Davor Relatić te je naglasio važnost ovakvih projekata, posebno u manjim sredinama gdje se teže dolazi do adekvatne skrbi. "Važno je da sva djeca imaju mogućnost za pedagoški, edukativni i kulturni program te osobni razvoj, ali i za sve potrebne terapije, bez dugog čekanja i odlaska u druge gradove. Entuzijazam voditelja projekata uistinu je hvalevrijedan te smo sretni što ih možemo podržati na ovaj način", istaknuto je iz Zaklade Novo sutra. D.Pav.