Mozaik
ODRŽANO 8. EKIPNO DRŽAVNO KVIZAŠKO PRVENSTVO NA INTERLIBERU

Pobijedila ekipa Mladena
Vukorepe iz "Potjere"
Objavljeno 14. studenog, 2022.
Interliber je postao domaćin finala jedinstvenog kviz natjecanja koji organizira Hrvatski kviz savez u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom. Na ekipnom državnom prvenstvu u kvizu natjecalo se čak 350 kvizaša okupljenih u 70 ekipa iz cijele Hrvatske. Među natjecateljima je bilo poznatih lica kao što su svima poznati lovci Morana Zibar i Mladen Vukorepa, zatim redatelj Mario Kovač, lifestyle influencer Domagoj Jakopović Ribafish i ostali ljubitelji kvizova. Pobjedu je odnijela ekipa Perlica, na drugom mjestu bili su KviZDe, a na trećem TBA.

- Redovito nastupam sa svojom ekipom na ekipnim državnim prvenstvima u kvizu od prvog izdanja. Odlični suigrači, kvalitetni kvizovi i dobra organizacija čine svaki dolazak zabavnim iskustvom. Ovaj put smo se morali dodatno dokazati jer smo igrali bez našeg najjačeg igrača Deana Kotige, pa je pobjeda tim slađa - izjavio je Mladen Vukorepa iz pobjedničke ekipe.

Prvenstvo se sastojalo od ukupno 84 pitanja podijeljenih u sedam kategorija po 12 pitanja: povijest, sport i igre, znanost i fizički svijet, pop-kultura, visoka kultura, društvo i lifestyle. Na dodatna 42 pitanja odgovaralo je deset ekipa koje su ušle u finale.

Ekipno državno prvenstvo u kvizu najboljima je donijelo vrijedne nagrade koje su osigurali sponzori KING ICT, Menart, Costa Coffee, Zagrebačka pivovara, Red Bull, Lelo Hex i Volim ljuto.

- Veseli nas što imamo priliku biti organizator jednog ovako velikog natjecanja kojim možemo promovirati i poticati kulturu kvizova, opću svakodnevnu informiranost, stjecanje različitih znanja te sve to povezati s Interliberom. Osim toga, želimo zahvaliti Zagrebačkom velesajmu na potpori i ustupanju prostora, kao i sponzorima nagrada - poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza.

Hrvatski kvizaški savez nastavit će s redovnim inicijativama s namjerom širenja i dijeljenja znanja. Više informacija dostupno je na web-stranici i Facebook stranici Hrvatskog kviz saveza. T.K.
Možda ste propustili...

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA STAGE LEGENDARNOG DINGWALLSA POPET ĆE SE 28. TRAVNJA

Bare & Majke spremaju
se osvojiti London

2

D., ŽELJEZNE PILULE I EXTROFT DIJELIT ĆE POZORNICU S VELIKANIMA

Na INmusic festivalu #16 predstavit će se čak tri izvrsna Superval benda

3

S POMOĆU PADOBRANA

Tri Rusa skočila su iz stratosfere na Sjeverni pol