Regija
EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2022.

Pohod učenika i GSS-ovaca na Požešku goru
Objavljeno 23. rujna, 2022.

POŽEGA - Osnovna škola Antuna Kanižlića pridružila se obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti 2022. pod sloganom „ Kombiniraj i kreći se“. Kroz izvanučioničnu nastavu planinarskim aktivnostima pohodili su Požešku goru i ostale lokacije u gradu Požegi. Uz pomoć Gorske službe spašavanja, koji su godinama vjerni pratioci, učenici su sudjelovali u akciji treninga psa, traženje nestale osobe koja je učenicima bila vrlo dojmljiva. Učenici su kroz izvanučioničnu nastavu ponavljali poznate sadržaje, ali i učili nove

U vinogradima su ih ugostili domaći vinogradari, pokazali svoje rodne vinograde i častili se domaćim delicijama.. U prilog učenicima i učiteljima išlo je i lijepo vrijeme koje je upotpunilo ovu planinarsku priču.

„ Prošle godine smo imali napad stršljena, srećom ove godine smo se mimoišli i sve je prošlo u najboljem redu. Kao voditeljica ovog bogatog projekta, sretna sam i ispunjena što smo izvrsno odradili sve zadane aktivnosti, a i ponosna na svoj tim koji sam imala oko sebe i koji mi je pomagao u realizaciji. Nadam se da smo barem dijelom osvijestili kod građana, potrebu za kretanjem, boravkom u prirodi, planinarenjem, vožnju biciklom, a u novije vrijeme i romobilima te promišljanje o našem okolišu i kvaliteti zraka koje ostavljamo našim budućim generacijama“ rekla nam je voditeljica projekta, učiteljica Joana Marić. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

ZANIMALO IH IZDVAJANJE ŠKROBA IZ VODE

Argentinci zbog nove tehnologije u Kanaanu

OPĆINA VOĆIN OBJAVILA JAVNI POZIV

Potpore za mala gospodarstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana