Novosti
OD 29. DO 31. SRPNJA GOTOVO MILIJUN VOZILA

HAC: Vikend povijesnih brojki
Objavljeno 2. kolovoza, 2022.
Proteklog je vikenda, od 29. do 31. srpnja, na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta zabilježen promet od 959.998 vozila i naplaćena cestarina u iznosu od 53,66 milijuna kuna, što je vikend s najvećim brojem vozila u povijesti HAC-a.

Prema HAC-ovu priopćenju, u odnosu prema usporedivom vikendu prošle godine promet vozila veći je 2,2 posto, a naplaćena cestarina veća je jedan posto. U odnosu prema usporedivom vikendu do sada rekordne 2019. godine promet vozila veći je 5,7 posto, a iznos naplaćene cestarine 1,5 posto.

Kumulativno, od početka godine do kraja srpnja zabilježen je promet veći od 35,5 milijuna vozila. U odnosu prema istom razdoblju od sedam mjeseci prošle godine promet vozila veći je 20 posto, a naplaćena cestarina veća je 23 posto.

"Još važnije je da je promet veći i u odnosu prema dosad rekordnoj 2019. godini, i to čak osam posto, a i ove godine, kao i prethodne dvije, s ciljem potpore turističkoj sezoni, nije uvedena sezonska cestarina od deset posto", zaključuju iz HAC-a.

Turistička sezona je na vrhuncu, a o velikom broju gostiju na Jadranu svjedoče svi koji su već "odradili" svoje godišnje odmore. HAK još jednom upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila. H/M.M.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNICA EUROPSKE SREDIŠNJE BANKE CHRISTINE LAGARDE

Bez mobitela na sjednici ECB-a

VAUČERI: GRAĐANI SE I DALJE ŽELE DODATNO OBRAZOVATI

Maja: Osim što ih mogu navesti u svom životopisu, nova znanja već koristim