Sport
KIKSAO OLIMPIJSKI PRVAK

Benović: Artem će biti najbolji na najvećim natjecanjima
Objavljeno 9. lipnja, 2022.
U drugoj seriji kvalifikacija na parteru prije našeg Osječanina Aurela Benovića nastupio je Artem Dolgopyat, izraelski gimnastičar, aktualni olimpijski prvak na toj spravi. Ovu godinu neće po dobrom pamtiti Osijek. Katastrofalno loše odradio je kvalifikacije, uz čak tri pada ili velike pogreške, što je na kraju rezultiralo vrlo lošom ocjenom 10.950. Prije njega kiksao je i njegov reprezentativni kolega, također odlični Andrej Medvedev. Njegovih 13.100 bilo je jasno kako neće biti dovoljno za finale. A onda je na parter stao Benović. Puno sigurniji negoli je bio prije nekoliko dana na Prvenstvu Hrvatske, ali još uvijek s puno rezerve. S konačnom ocjenom 13.900 bilo je jasno da će biti dovoljna za finale. Na kraju je zauzeo peto mjesto te će u subotu braniti prošlogodišnje srebro,

Osvrnuo se na prethodni nastup olimpijskog prvaka i ponajboljeg svjetskog parteraša kojeg Aurel teži pobijediti na svakom natjecanju. Naravno, ne po sistemu “neka susjedu crkne krava”, nego ga želi pobijediti u pravom nadmetanju.

- Ja sam išao vježbom 6.3, a Artem je išao svoju najtežu vježbu 6.5 po novom pravilniku. Nažalost, nije mu sjela na ovom natjecanju u Osijeku, ali on je najjači na najvećim natjecanjima, to je pokazao i na Olimpijskim igrama. Tako da će mu ovo sigurno biti samo proba za Europsko prvenstvo u kolovozu. Siguran sam da će tamo briljirati - poručio je Aurel, koji želi također briljantno odraditi velika natjecanja.

Zato je plan do Münchena povećati vježbu. U Osijeku je radio start 6.3. Plan je povećati na 6.5.

- Isto želim imati start kao i Artem Dolgopyat. Ako je ustabilim, onda je mogu raditi do kraja karijere i konkurirati za medalje na svim najvećim mogućim natjecanjima.

Prije negoli Aurel još koji put stane na postolje na nekom od najvećih natjecanja, zasad ima srebro s Europskog prvenstva u Mersinu 2020. godine, nadamo se kako će stati na postolje i u Osijeku. Prošle godine bio je srebrni.

- U kvalifikacijama sam odradio neku vježbu na mojoj srednjoj razini. Nadam se da ću u finalu biti još bolji. Moram popraviti četvrtu dijagonalu koju sam sada zeznuo pa će to biti puno, puno veća ocjena na kraju.

U subotu će nastupiti pred brojnim prijateljima.

- Idem se prvo odmoriti i izmasirati. Idem kao i u kvalifikacijama s ovim startom 6.3, ali vjerujem da ću popraviti izvedbu.Već je ovo bilo bolje negoli na državnom prvenstvu koje meni nije prioritet, premda volim nastupati na prvenstvima Hrvatske. Već u kvalifikacijama, kao što ste rekli, bilo je puno bolje. Sretan sam što sam u svom rodnom gradu na DOBRO World Cupu ušao u još jedno finale i da idem u borbu za medalje. Veselim se i dolasku publike i što će nas bodriti, a to je doista poseban osjećaj.

Najbolji na parteru bio je Turčin Asil Adem (14.200) ispred Mađara Krisztofera Meszarosa (14.000) i Ukrajinca Petra Pakhniuka (13.950). U kvalifikacijama na ručama također je najbolji bio Turčin Ferhat Arican (15.400), ispred Brazilca Caio Souze (14.950) i Švicarca Noe Seiferta (14.550). K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana