Regija
U ĐAKOVU

Predstavljena knjiga o Jasenovcu
Objavljeno 18. rujna, 2021.

ĐAKOVO – U dvorani đakovačke Župe Svih svetih u subotu je predstavljena knjiga „Jasenovac i jasenovački logori, geostrateška točka velikosrpske politike i propagandni pokretač njezina širenja prema Zapadu“, a u organizaciji Društva političkih zatvorenika – ogranka osječko-baranjskog i Hrvatskog obrednog zdruga Jazovka – ogranak Đakovo.

Knjigu su, nakon uvodnih riječi predsjednika HOZ-a Jazovka – ogranka Đakovo Pere Šole, predstavili mr. sc. Blanka Matković i prof. Stipo Pilić. Knjiga je objavljena u travnju ove godine u izdanju Hrvatskog društva povjesničara „Dr. Rudolf Horvat“. Već u svibnju knjiga je imala jedanaest predstavljanja u Bosni Hercegovini, a deset u Hrvatskoj među kojima i u Hrvatskom domu u Glini.

– Nakon njega, kolega Pilić i ja izvrgnuti smo nizu napada, pa i onima Save Štrbca, a svi ti napadi govore koliko je ova knjiga važna. Ona i posljednji događaji u Crnoj Gori, na Cetinju, govore da je velikosrpska ideja i dalje živa i ima pretenzije na druge države, rekla je, uz ostalo, Blanka Matković.

Mitom o Jasenovcu Hrvati se žele obilježiti kao genocidni, jedna je od poruka s predstavljanja, kao i ona da povijesni revizionizam ne znači negiranje zločina.

Nakon Đakova, knjiga će biti predstavljena u Iloku. S.Župan

Možda ste propustili...

22. MANIFESTACIJA ''SVE SE ČAJE OKUPIŠE'' U IVANKOVU

Prikazana lepeza svadbenih običaja

SUSRET U VRTIĆU I KNJIŽNICI

Bruno Šimleša u Babinoj Gredi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana