Osijek
IVANA KATAVIĆ MILARDOVIĆ ODGOVARA NA UPIT ČITATELJA:

Redoviti će se studenti ponovno, od 1. rujna, besplatno voziti vlakovima
Objavljeno 26. kolovoza, 2021.

Od 1. rujna do 30. rujna redoviti će se studenti s prebivalištem u Osječko-baranjskoj županiji moći ponovno besplatno prevesti vlakom na željeno odredište. S danom 30. rujna završava akademska godina 2020./2021., nakon čega će studenti morati izvaditi novu potvrdu da imaju status redovitih studenata, na temelju čega će dobiti od nas nove potvrde, potvrdila nam je Ivana Katavić Milardović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije.Odgovor je to na upit nekolicine redovitih studenata iz Osijeka koji studiraju na Sveučilištu u Zagrebu, a koji su, kažu, "načuli kako je besplatan prijevoz ukinut".

Vjerojatno je u ovom slučaju došlo do pogrešne interpretacije Dodatka 2. Ugovoru o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije potpisanog 5. srpnja 2021. između HŽ Putničkog prijevoza i Osječko-baranjske županije, prema kojemu u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2021. Županija ne sufinancira pojedinačne karte studentima s područja Osječko-baranjske županije za prijevoz vlakom niti mjesečne karte studentima s područja Osječko-baranjske županije za prijevoz vlakom za kolovoz 2021. Riječ je, dakle, samo u razdoblju ljetnih praznika, no s početkom ispitnih rokova prijevoz vlakom za redovite će studente ponovno biti organiziran, pa tako i za one koji studiraju u Zagrebu. Podsjetimo, pravo na besplatan prijevoz vlakom imaju svi redoviti studenti s prebivalištem u Osječko-baranjskoj županiji bez obzira na to studiraju li na području naše županije ili drugdje u Hrvatskoj.

"Studenti koji imaju bilo kakve upite mogu se javiti u naš upravni odjel, pa ćemo vidjeti konkretno o čemu se radi i od koga su dobili pogrešne informacije", dodaje Katavić Milardović.Ivana Rab Guljaš
800.000 KN IZ ŽUPANIJSKOG PRORAČUNA
Podsjetimo da je Osječko-baranjska županija za ovu namjenu u županijskom proračunu prvotno osigurala 300 tisuća kuna. Župan Ivan Anušić i Željko Ukić, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s područja Osječko-baranjske županije potpisali su krajem prosinca 2020. godine. S obzirom na iznimno velik interes studenata za besplatnim prijevozom, u lipnju 2021. godine potpisan je Dodatak 1. Ugovoru kojim su povećana sredstva osigurana u županijskom proračunu na 800 tisuća kuna.

Možda ste propustili...

ZANIMLJIVO U DVORIŠTU GISKO-A

Pletenje u hladu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana