Osijek
VRIJEDNA DONACIJA IZ SAD-A

Operacijski stol i C-luk za 1200 operacija godišnje
Objavljeno 21. srpnja, 2021.
FLEMING: Odnos ostvaren s Ministarstvom zdravstva i osječkom zajednicom nastavit će se razvijati

Veleposlanstvo SAD-a u utorak je Kliničkom bolničkom centru darovalo iznimno vrijedan tzv. C-luk, uređaj koji služi za rendgensko snimanje tijekom samog operativnog zahvata, a predao ga je otpravnik poslova Veleposlanstva SAD-a u RH Mark Fleming. Ovaj je visokovrijedan uređaj doniran Klinici za ortopediju i traumatologiju, a zamjenik ravnatelja, doc. dr. sc. Krunoslav Šego, naglasio je kako će traumatolozi sada biti dodatno sigurni u svoj posao. Dodatna je pogodnost što je istodobno Ministarstvo zdravstva kupilo poseban operacijski stol koji omogućuje prolazak rendgenskih zraka tijekom operacijskog zahvata.- Sretni smo zbog ovih aparata koje će značajno unaprijediti rad KBC-a Osijek, na sreću i dobrobit pacijenata. Bez ovakvih operativno-dijagnostičkih i monitoniranih pomagala moderna je traumatologija nezamisliva - rekao je Željko Plazonić, državni tajnik Ministarstva zdravstva RH.

Zadovoljstvo nije krio ni Mark Fleming, rekavši kako SAD pruža potporu KBC-u Osijek i široj zajednici u Hrvatskoj. No, američko-hrvatsko partnerstvo, dodao je, veća je vrijednost od same opreme. Odnos ostvaren s Ministarstvom zdravstva i osječkom zajednicom, rekao je Fleming, nastavit će se razvijati te će poduprijeti sva nastojanja u osiguravanju pomoći ljudima koji su u nevolji da dobiju potrebnu skrb.

Uručenju donacije u KBC-u nazočio je i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, koji je zahvalio Veleposlanstvu SAD-a i Ministarstvu zdravstva.

- Činjenica da se na ovakvom uređaju napravi oko 1200 operacija godišnje, svakako će podići kvalitetu zdravstvene usluge u KBC-u Osijek. Osječkoj bolnici gravitira oko 900 tisuća stanovnika i novi će uređaji biti od velikog značenje i liječnicima i pacijentima - naglasio je gradonačelnik Radić.
Marija Mihelić
2,1

milijun kuna vrijedan je operacijski stol koji je Ministarstvo zdravstva kupilo za Klinički bolnički centar Osijek

ANUŠIĆ: UZ NAS I U RATU I U MIRU
Župan osječko-baranjski Ivan Anušić gostima je zaželio dobrodošlicu te naglasio da ovo nije prva američka donacija.

- Upoznali smo predstavnike Veleposlanstva s gradnjom novog bolničkoga centra u Osijeku, što radimo zajedno s Vladom RH, i vjerujem u daljnju suradnju na svim poljima. Zahvaljujem američkoj administraciji na svemu što je za nas učinila u proteklih 30 godina, i što je bila uz nas kad je bilo najteže i kad nam je to bilo potrebno. I sada smo, u miru, od njih već u nekoliko navrata primili vrijedne donacije - naglasio je župan Anušić.

Možda ste propustili...

PODRŠKA IZ GRADSKE ČETVRTI, OBAVIJESTILI SU I GRAD

Stanovnici Juga 2 žele uspornik uz OŠ "Tin Ujević"

SVEUČILIŠTE J.J. STROSSMAYERA

Studenti, ispunite anketu na unios.hr

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPCI PROSVJEDUJU

Dezinfekcija ruku je obvezna, a što s kolicima za kupce?

2

ESKALIRALI PROBLEMI S PARKIRANJEM U GČ TVRĐA

Vijenac oaza besplatnog parkiranja, stanari očajni

3

BEZ OTKAZIVANJA

Zakupci ne izlaze iz lokala