Crna kronika
SUDSKI EPILOG LUĐAČKOG NATJERIVANJA NA AUTOCESTI

Čolaku dvije godine zatvora zbog smrti studentice
Objavljeno 11. lipnja, 2021.
Županijski sud u Zagrebu nepravomoćno je osudio Marina Čolaka na dvije godine zatvora, a Dalibora Opačka oslobodio krivnje za prometnu nesreću u kojoj je u studenome 2010. nakon jurnjave Ferrarija i sportskog Nissana kod Bosiljeva poginula studentica Ivana Obad (20). Prvooptuženi Čolak, prema nepravomoćnoj presudi, mora platiti 2000 kuna sudskih troškova, a nepravomoćno oslobođeni Opačak zaplakao je nakon izricanja presude.

Prema optužnici, Čolak se 5. studenoga 2010. u 12.20 kretao Ferrarijem autocestom A6 iz smjera Zagreba prema Rijeci lijevim prometnim trakom brzinom od 181,5 kilometara na sat dok se Opačak kretao desnim trakom u svojem Nissanu 350. Čolak je, tvrdi tužiteljstvo, započeo prelazak iz lijevog u desni prometni trak, a da se nije uvjerio kako to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Opačak je, vozeći brzinom od 205,3 kilometra na sat, započeo kočiti, no nije mogao smanjiti brzinu na vrijeme pa su se automobili okrznuli. Nissan je prednjim lijevim kotačem dotaknuo zadnji desni kotač Ferrarija, nakon čega je taj dodir destabilizirao Ferrari koji se počeo nekontrolirano kretati te je sletio desno izvan kolnika. Automobil se prevrnuo i zapalio pri čemu je poginula suvozačica u Ferarriju Ivana Obad.

Optužnica protiv obojice vozača podignuta je 2012. Postupak je najprije vođen na Općinskom sudu u Karlovcu, ali je zbog sporosti prebačen na zagrebački Općinski kazneni sud gdje su Čolak i Opačak 2015. godine osuđeni na tri godine zatvora. Presuda je bila ukinuta. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana