Osijek
GUŽVA ZA UPISE U DJEČJE VRTIĆE U CENTRU GRADA

Za vrtićarce su osigurane i
dvije skupine u Jaglencu
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Nakon završenih upisa u dječje vrtiće Dječjeg vrtića Osijek u pedagoškoj godini 2021./2022., standardno, nije bilo mjesta za svu djecu. Poznato je da za dječje vrtiće Vedri dani, Bubamara i Radost vlada velik interes, a riječ je o vrtićima koji se nalaze u najužem centru grada.

- Za djecu s područja centra grada za koje nije bilo mjesta za upis bit će otvorene dvije skupine u podcentru Jaglenac jer smo tamo imali prostornih kapaciteta. U navedenim će skupinama biti smješteno do 40 djece jasličke i vrtićke dobi, i to uglavnom s područja užeg i širega centra – pojašnjava ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Marija Štambuk-Čabaj.

Gužva za upis aktualna je i u ostalim podcentrima. Ravnateljica pojašnjava da je takvo stanje proteklih pet godina, pa i duže. Nije, naime, pomogla ni činjenica da je u posljednje tri i pol godine otvoreno 16 vrtićkih skupina. Gužve u vrtićima neizbježno donose i nezgodne situacije, primjerice, ako je za jedno dijete osigurano mjesto u određenom vrtiću, a za drugo dijete iz iste obitelji nije. Ravnateljica Štambuk-Čabaj potvrđuje da je u manjem broju takvih slučajeva bilo.

- Nastojimo ih svesti na minimum zbog olakšanja pojedinoj obitelji oko dovođenja djeteta u vrtić, odnosno odvođenja iz njega – kaže ravnateljica.

M. Mihelić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike