Novosti
NOVI AVIONI OSJEČKE AIR PANNONIJE

Novi zrakoplovi za VIP putnike i prijevoz organa
Objavljeno 7. lipnja, 2021.
Nakon dva zrakoplova, privatna tvrtka Air Pannonia pojačala je flotu još jednim poslovnim zrakoplovom Cessna Citation 525A-CJ2, registracijskih oznaka 9A-JET, čime jedina u Hrvatskoj u svojem vlasništvu ima tri JET-a, koji se prije svega koriste za prijevoz VIP putnika i medicinski prijevoz organa. U osječku Zračnu luku Klisa novi zrakoplov stigao je iz Londona.

"Riječ je o zrakoplovu koji je jedan od komfornijih u svojoj klasi, a stigao je iz Ujedinjenog Kraljevstva. S obzirom na to da se povećala potražnja upravo za letovima sa CJ2, odlučili smo slijediti potrebe tržišta i povećati kapacitete", ističe Zrinka Vlašić Kujundžija iz marketinga Air Pannonije. Osim na tri zrakoplova ponosni su i na uređenje i proširenje servisnog kapaciteta i hangara u Zračnoj luci Klisa, gdje su i priredili svečani dolazak novog zrakoplova, koji su vatrogasci pozdravili mlazom iz vodenih topova. Air Pannonia sestrinska je tvrtka Air Tractora, koja se zrakoplovstvom bavi 28 godina. Tvrtka je u obiteljskom vlasništvu i bavi se svim segmentima zrakoplovstva - školovanjem pilota, servisom, testiranjem engleske jezičnosti pilota, medicinskim prijevozom organa i VIP prijevozom. Tu se školuju piloti iz Hrvatske i svijeta, vlasnici su i dvije Cesne, ali i zrakoplova Antonov, koji je poznat svim Osječanima jer se njime tretiraju komarci. "Air Pannonia sada je već prepoznatiljiv brend na europskom i širem tržištu, pa tako ne iznenađuje potreba za dodatnim širenjem i ulaganjem u proširenje flote. Naši stalni klijenti su ljudi iz poslovnog svijeta, svijeta sporta, kao i šoubiznisa, koji imaju stalnu potrebu za našim uslugama i prijevozom poslovnih korisnika", zaključila je Vlašić Kujundžija, naglasivši da njihovi zrakoplovi lete diljem svijeta, od Bruxellesa pa do Mikonosa, Praga, Londona ili Istanbula.

Novi zrakoplov letio je za britanski Zenith Aviation. Let do Zagreba trajao je 1 sat i 52 minute, što je, isitču, odlično vrijeme, jer su imali dosta leđnog vjetra, a let iz Zagreb do Osijeka trajao je 22 minute. Iz 2004. je godine i kapaciteta sedam putnika. Ima 4200 sati naleta, što je u zrakoplovnom žargonu jako malo i može se reći da je kao nov. "Smatramo da će nam služiti desetak godina, a njegova prosječna brzina je 400 čvorova. Krećemo u postupak registracije u Hrvatskoj i nadam se da će se u roku od 40 dana moći vidjeti na europskom nebu", istaknuo je Krešimir Vlašić, direktor letačkih operacija, suvlasnik tvrtke i kapetan.

Trenutno su jedini oblik poslovnog prometa, jer je većina komercijalnih linija obustavljena, što im je donijelo veliku prednost. "Možemo biti zadovoljni, jer smo proteklu godinu zaključili s 1500 sati naleta, što je dosta dobro, a to očekujemo i ove godine, pa i više", zaključio je Krešimir Vlašić. S.KadićTvrtka Air Pannonia pojačala je flotu trima zrakoplovima, a posljednji je stigao u Osijek iz Londona
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

USKORO NOVA NAJEZDA KOMARACA U OSIJEKU I OKOLICI

Bez pravilnih tretmana imat ćemo 30 dana teške borbe protiv krvopija

2

ZNAČAJNE PROMJENE U MIGRACIJAMA STANOVNIŠTVA

OBŽ: Odseljavanje u inozemstvo smanjeno je više od 33 posto

3

U HRVATSKOJ 198 NOVA SLUČAJA ZARAZE, UMRLE DVIJE OSOBE

U OBŽ dvoje, u VSŽ troje novooboljelih