Osijek
DAN GRADSKE ČETVRTI JUG 2

Nakon svečane ceremonije program uveličali učenici
Objavljeno 29. svibnja, 2021.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomenika „Herojsko srce”, posvećenog svim poginulim braniteljima i civilima Juga 2 izaslanstva Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, predstavnici Gradske četvrti Jug 2 i civilne udruge odale su počast poginulima uoči Dana državnosti, ali i crkvenoga goda te četvrti.
- Ove godine odlučili smo, zbog epidemioloških mjera, program upriličiti na otvorenome, ovdje na našem Trgu na Jugu 2. Zahvaljujem svima koji su uveličali ovu proslavu i nadam se da ćemo crkveni god i ubuduće prakticirati na ovaj način – rekao je Igor Pandžić, predsjednik GČ Jug 2.
Novi dožupan Mato Lukić svim građankama i građanima Juga 2 čestitao je crkveni god, ali i svim Osječankama i Osječanima Dan državnosti.


Inače, u svečanome dijelu programa nastupili su učenici osnovnih škola s područja Juga 2 – Tin Ujević i Grigor Vitez, uz glazbenu pratnju. M. Mihelić

Kanuima po Bajeru

Program proslave Dana Gradske četvrti potom je nastavljen i u poslijepodnevnim satima vožnjom kanuima po Bajeru, u organizaciji Udruge izviđača „Slavonski hrast”. Član uprave Zdenko Popović pojasnio je kako izviđači u svome programu imaju veslanje kanuima i svoje su znanje željeli prenijeti ne samo djeci, već i odraslima.
- To je rekreativna vožnja i stariji mogu naučiti da veslanje nije tako lagano. Imamo dva kanua i naizmjenično ga mogu koristiti zainteresirani, a među njima su i učenici Osnovne škole Dobriše Cesarića – rekao je Popović, pojašnjavajući da su izviđači znali prijeći kanuom i do 7500 kilometara.
Lijepo vrijeme, uživanje u Bajeru koji bi, prema najavama, trebao biti spašen od isušivanja u skorije vrijeme, privukao je brojne stanovnike Juga 2 na tu zelenu oazu. Valja dodati i da su mlađi „produžili” i do zabavnog lunaparka koji je ondje bio otvoren tri dana.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike