Sport
PRVENSTVO HRVATSKE U K-1

Naši najbolji borci ponovno u Slavoniji
Objavljeno 7. svibnja, 2021.
U 17 godina postojanja Kickboxing klub "Sveti Duh" iz Osijeka već je deset puta organizirao različite priredbe u borilačkim sportovima u gradu na Dravi, od kojih pet puta državna prvenstva. Borilačka elita ponovno će se naći u Osijeku. U subotu i nedjelju u dvorani Jug održat će se Prvenstvo Hrvatske u K-1 za juniore i seniore. Zanimljivo, već treći put uzastopce hrvatska K-1 elita dolazi u Slavoniju boriti se za naslove prvaka. "Sveti Duh" bio je organizator Prvenstva Hrvatske u ožujku 2019., a prošle godine, neposredno prije općeg lockdowna, kada su prekinuta sva natjecanja u cijelom svijetu, Prvenstvo Hrvatske održano je u Đakovu, zahvaljujući entuzijastima iz KBK-a Blitz.

- Prije dvije godine, kada smo bili organizatori, osim Prvenstva Hrvatske u disciplini K1 održali smo i državno prvenstvo u light contactu i point fightingu. Upravo zbog svih epidemioloških mjera koje još uvijek vladaju odlučili smo se samo za natjecanje u K-1. Pri tome, baš kako u dvorani ne bi bilo previše ljudi, odlučili smo u subotu održati borbe u juniorskoj konkurenciji, a u nedjelju ćemo dobiti prvake i prvakinje Hrvatske u seniorskoj konkurenciji - pričao je Tomislav Bilandžić, trener u KBK-u "Sveti Duh", ujedno i predsjednik Hrvatskog kickboxing saveza.

Koronavirus i svi problemi koji su s njim došli utjecali su i na broj sudionika. Prijavljeno je 80-ak natjecatelj(ic)a iz 19 klubova.

- Usporedbe radi, na prošlogodišnjem Prvenstvu Hrvatske u Đakovu sudjelovalo je 114 natjecatelja i natjecateljica iz 31 kluba. Isključivi razlog trenutna je pandemija. Radi se o dvoranskom, kontaktnom sportu. Klubovi ne rade ili rade manjim intenzitetom. Mi smo od Središnjeg državnog ureda za sport, odnosno Ministarstva turizma i sporta, preko Hrvatskog olimpijskog odbora dobili dopuštenje za normalan trening u dvorani za 500-tinjak naših članica i članova, prema utvrđenim kriterijima. Treba spomenuti kako je u našem savezu registrirano gotovo 5000 članova - pričao je Bilandžić, naglasivši kako je za organizaciju ove priredbe dobio i dopuštenje Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, uz jasne upute o pridržavanju svih epidemioloških mjera.

Tako istovremeno u dvorani Jug neće smjeti biti više od 25 ljudi. Naravno, neće biti gledatelja, ali će se na stranici Croring borbe moći pratiti u live streamu. Subotnje i nedjeljne borbe u dvorani Jug počinju u 10 sati. K.L.
Možda ste propustili...

SRETAN ZAVRŠETAK

Stanje je stabilno

MŽNL "OSIJEK-VINKOVCI" - 33. KOLO

Olimpiji derbi začelja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana