Mozaik
DANIJELA O SVOM NOVOM SINGLU

Pjesma koja me tražila i zagrlila
Objavljeno 6. svibnja, 2021.

Danijela Martinović je, netom prije nego što je medije preplavila vijest o pucanju njezine veze s Petrom Grašom, predstavila novu pjesmu "Ljubav ne odustaje".

- Vrlo je teško opisati kakva je to pjesma jer ona ima toliko snažnu poruku. Ovo je zapravo pjesma budućnosti koja ima svoju prošlost. Zaista sam čitavim svojim bićem uvjerena da me je ta pjesma stvarno tražila, a ja sam je dugo čekala i napokon smo se zagrlile! Kad se dogodi tako velika pjesma, onda to znaš od prvog trenutka. Razum može odabrati drukčije, no srce uvijek ispravno osjeća - kaže Danijela i dodaje kako se za pjesmu poput ove mnogo toga moralo poklopiti.

- Kad sam u životu imala tako velike pjesme, one su se dogodile. Jer da se takve pjesme ne događaju, onda bi svi uvijek radili samo najveće pjesme. Kao kad se jednom u sto godina mjesec preklopi preko određenog planeta – eto upravo to se dogodilo i s ovom pjesmom i svakim trenutkom sam u to sigurnija - objasnila je.

 Poklopiti se morala i prva suradnja glazbenice i autora Mire Lesića čija je želja već dugo bila napisati pjesmu za Danijelu. Danijela zajedno s Mirom i Ines Prajo potpisuje i tekst.

- Sad sam pišući dobila taj filigranski osjećaj, jer samo zamijeniti mjesta riječima može imati drugu težinu u tekstu. Ines i Miro su vjerovali mojoj intuiciji i dali mi potpunu slobodu dok nisam rekla - imamo je! A viknula sam točno tako i skočila sa stolice kad smo došli do rečenice "Ljubav ne odustaje, nepobjediva je!" - kaže Danijela i dodaje kako snažne poruke iz pjesme uvijek imaju vezu sa stvarnim životom.

- Kao kad pišem poetske zapise, uvijek se referiram na neka svoja iskustva, jer mislim da je istina ono što ne treba premosnicu do drugog srca. Srce uvijek prepozna istinu i ovo nije poetski zapis nego istina. Instinktivno sam tako pjevajući uz Mira i gitaru mijenjala dijelove teksta - priča ona.

Spot je sniman u kamenolomu u režiji Darija Radusina, no u nimalo zahvalnim uvjetima.

- Ja svaki jači vjetar koji puše zovem bura, e tako je tog dana u Zaprešiću puhala, dakle, bura koja je tako snažno nosila oblake da nismo uspjeli snimiti ni jednu scenu koliko se svjetlo mijenjalo. Do posljednjeg kadra mi je brada toliko cvokotala da sam je doslovno rukom držala dok nisu rekli da snimaju. Promrzla sam do kosti, ali to definitivno doživljavam kao dobar predznak, ni sama ne znam zašto, ali sve svoje najveće pjesme snimala sam u nevjerojatnim uvjetima i rezultat je bio vrhunski - ispričala je pjevačica, koja je u spotu odjenula kultni bijeli kombinezon modnog dvojca Arileo koji je prvi put nosila prije osam godina, a odjenula ga je kao hommage njihovoj 10-godišnjoj suradnji. T.K.

Tanja Kvorka
Srce uvijek prepozna istinu i ovo nije poetski zapis nego istina, ispričala je Danijela
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

FILMSKI OBRAČUN S EKSTREMIZMIMA

Matanićeva "Zora" stigla je u kina

2

50 IZVOĐAČA NASTUPILO NA CMC FESTIVALU U VODICAMA

Mia je dobila nagradu
CMC televizije za hit
festivala "Sretan put"

3

KONCERT SLJEDEĆEG VIKENDA

Kojoti i Artan Lili u Hala Parku