Novosti
OSIJEK I OBŽ

HDZ-u potporu dao i HSLS
Objavljeno 21. travnja, 2021.
Nakon što je prije nekoliko dana osječki HDZ dobio podršku desnice na lokalnim izborima, i to u obliku potpisivanja koalicijskog ugovora između HDZ-a i Nezavisne liste Ante Đapića, u srijedu je podršku Ivanu Anušiću i Ivanu Radiću u Osijek stigao dati i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.


“Ovime želimo pokazati širinu našeg političkog djelovanja i promišljanja te onoga što želimo napraviti na gradskoj i županijskoj razini. HSLS je upravo u Bjelovaru, gradu na čelu kojega je Dario Hrebak, pokazao kako napraviti iskorak u vođenju grada, i to je nešto što HDZ može naučiti i prenijeti i na Osijek. Što se tiče Županije, mi ćemo pratiti Grad Osijek u tome i nadam se daljnjoj suradnji, projektima i novoj energiji, gdje ćemo pokazati da HDZ ima drukčiji i novi način vođenja Osijeka jer sam siguran u pobjedu”, komentirao je Anušić.


Ivan Radić, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Osijeka, Hrebaka poznaje već duži niz godina, i to kao kolegu iz Sabora, a napominje i kako ga je oduševilo ono što je HSLS napravio od Bjelovara. “HDZ želi uključiv Grad i što širu koaliciju stranka koje s nama jednako razmišljaju na programskoj razini. Prije nekog vremena sam obišao hrvatske gradove i primjere dobre prakse. Jedan od njih je i Bjelovar, a to je ono što sam obećao i u svom programu - transparentan proračun u kojem se vidi gdje je utrošena svaka kuna i digitalizirana gradska uprava. Sviđa nam se i bjelovarski primjer snižavanja prireza na nula posto”, komentirao je Radić.


Hrebak je u Osijeku predstavio i novi osječki i županijski HSLS. Naime, na čelu ove obnovljene stranke u Osijeku sada su izv. prof. Robert Smolić i doc. dr. sc. Kristina Bojanić, kao i prof. dr. sc. Aleksandar Včev, a novi je predsjednik županijskog HSLS-a dr. Nikola Volarić. “HSLS u Osijeku ima dugu tradiciju iako ovdje jedno vrijeme nismo imali nikakvo vodstvo, uvijek smo imali rezultate jer biračko tijelo žute boje postoje i drago mi je da su se ovi pojedinci sada okupili u obnovi HSLS-a. Moguća je brza transformacija i mislim da će to i Radić uspjeti u Osijeku”, rekao je Hrebak. N.Z.Eberhard
Možda ste propustili...

O DOSADAŠNJEM FINANCIRANJU PROMIDŽBE

Većina dostavila izvješća DIP-u

PRISTIŽU VEĆE KOLIČINE CJEPIVA

VSŽ: 15 novooboljelih osoba

JEDNU DOZU PRIMILA ČETVRTINA ODRASLIH U HRVATSKOJ

Cijepljeni Osječani poručili: Samo ćemo cjepivom pobijediti ovu pošast

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REKORDERI U VLASTI OPĆINA, GRADOVA I ŽUPANIJA

Profesija načelnik: Neki idu po osmi mandat

2

STRANKA BIRAJ BOLJE NEĆE NA LOKALNE IZBORE

Šimičić: Zbog obitelji i očuvanja radnih mjesta napuštam politiku

3

STOŽER OBŽ

Umrla jedna osoba, 26 novozaraženih