Regija
GRAD BELI MANASTIR NE ZABORAVLJA SVOJE PODUZETNIKE

Još jedna isplata COVID potpora
Objavljeno 19. travnja, 2021.
BELI MANASTIR - Ne zaboravlja Grad Beli Manastir poduzetnike koji su zbog pandemije koronavirusa radili slabijim intenzitetom ili uopće nisu radili. Prije nekoliko dana objavljen je javni poziv za dodjelu nepovratnih sredstava za 2021. godinu poduzetnicima i obrtnicima s područja Grada Belog Manastira izravno pogođenim odlukama i mjerama Stožera civilne zaštite RH od 27. studenoga 2020. (potpuna ili djelomična zabrana rada) radi ublažavanja negativnih posljedica epidemije koronavirusa.

- Gradsko vijeće donijelo je odluku kako će 2000 kuna po zaposlenoj osobi biti isplaćeno poduzetnicima koji imaju ili su imali zabranu rada sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge epidemiološke mjere i preporuke, a imaju sjedište na području grada - objašnjavaju u Gradskoj upravi, nastavljajući kako će 1500 kuna po zaposlenoj osobi dobiti oni poduzetnici čije je sjedište u nekom drugom mjestu, ali u Belom Manastiru imaju poslovni prostor u kojemu aktivno provode gospodarsku djelatnost. Prijave na javni poziv s odgovarajućom dokumentacijom u Gradu će zaprimati do 31. svibnja ove godine, a u proračunu je osigurano 300-tinjak tisuća kuna. Podsjećaju kako je jedna ‘’tranša’’ COVID potpora isplaćena prošle godine.

Bila je ‘’teška’’ 286.500 kuna, a nepovratna sredstva dobila su 52 poduzetnika i obrtnika koja zapošljavaju 146 ljudi. I.G.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA FINANCIJSKI POMAŽE

Potpora orahovačkim udrugama

RAKITOVICA ĆE DOBITI DJEČJI VRTIĆ

Gradit će se moderan objekt za 50 mališana

Najčitanije iz rubrike