Novosti
PORUKA IZ HZJZ-A

Izbori mogući uz dosljednu provjeru mjera
Objavljeno 16. travnja, 2021.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) poručio je u četvrtak kako njegove preporuke, ako se dosljedno primjenjuju, pružaju siguran epidemiološki okvir za provedbu skorih lokalnih izbora.

S obzirom na to da slijedi prikupljanje potpisa na štandovima političkih stranaka, HZJZ smatra kako je, pod uvjetom da se svi izborni sudionici pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera, moguće nesmetano odvijanje izbornog procesa uz očuvanje zdravlja svih građana. HZJZ se referirao i na zahtjeve za upute specifične za Primorsko-goransku županiju, odnosno upite kako se mogu prikupiti potrebni potpisi ako su iduća dva tjedna zabranjena sva okupljanja. Prikupljanje potpisa birača ne smatra se oblikom javnih događanja i okupljanja, kaže HZJZ i ističe da njegove preporuke donose epidemiološke mjere koje su sveobuhvatne i primjenjive na sve okolnosti izbornog procesa za epidemije.

Pozivajući se na iskustvo u organizaciji lanjskih izbora za Sabor, koji su također održani u epidemiji, Zavod smatra kako su epidemiološke mjere koje je tada predložio bile iznimno učinkovite. Nakon izbora nije primijećen porast broja novooboljelih koji su kao izvor zaraze navodili sudjelovanje u izborima niti se primijetilo grupiranje bolesti u osoba koje su sudjelovale u pojedinim dijelovima izbornog procesa. H
Možda ste propustili...

NOVI TURISTIČKI PORTAL

O turizmu na 15 jezika

NEKADAŠNJI HRVATSKI ŠEF DIPLOMACIJE O STANJU U SUSJEDNOJ ZEMLJI

Pomoći BiH kroz rasprave u tijelima Unije

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Novopozitivno 48 osoba, troje preminulih

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TRI OSOBE PREMINULE

U OBŽ-U novopozitivno 76 osoba

2

61 OSOBA HOSPITALIZIRANA ZBOG COVID-19 BOLESTI

U VSŽ 73 novopozitivnih, umrle dvije osobe

3

OVAJ VIKEND NA LOKACIJI GRADSKI VRT

Druga doza za cijepljene 10. i 11. travnja