Osijek
PROJEKT: STRUKA JE NAŠA FURKA

Za iskustvo “od polja do stola” 50 tisuća kuna
Objavljeno 8. travnja, 2021.

Struka je naša furka - ime je novog projekta Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka (RCK UTŠO), kojem je Odlukom Ministarstvo turizma i sporta 6. travnja 2021. godine dodijeljeno 50.000 kuna. Partner na projektu je Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova koja raspolaže plastenicima i biovrtom sa začinskim biljem, dok u svojim plastenicima proizvode namirnice od kojih će potom učenici osječke škole pripremati ukusna jela. Učenici obje škole zajedno će sijati i saditi povrće, potom će brati plodove te ih pripremati u praktikumima kuharstva i slastičarstva RCK UTŠO-a, gdje će se jela poslužiti i kušati.

"Čim potpišemo ugovor o dodjeli sredstava, počinjemo s realizacijom projekta, izradom escape rooma, loga za projekt, web-stranice. S učenicima ćemo obići Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Romulić gdje će se upoznati s obitelji koja se bavi održivim uzgojem hrane koju ujedno i pripremaju na svom imanju“, objasnila je voditeljica projekta Danijela Molnar, nastavnica u Ugostiteljskoj školi.

"Učenici će sudjelovati u berbi povrća, tako će imati iskustveni turizam, a potom će doći u našu školu u Osijek, gdje će s učenicima i nastavnikom iz kuharstva od ubranog pripremati jela i u njima uživati", dodaje voditeljica projekta. Cjelokupno doživljajno iskustvo projekta bit će ponuđeno i široj javnosti. A iskustvo u projektu te način povezivanja strukovnih škola, projektni će tim ponuditi ostalim srednjim školama. U projektu Struka je naša furka sudjeluju 21 učenik i dva nastavnika u ulozi mentora.V.T.
Možda ste propustili...

VELIKI BLAGDAN NAŠIH PRAVOSLAVNIH SUSJEDA

U nedjelju je Uskrs po julijanskom kalendaru

STJECANJE ZNANJA O ZDRAVIM PREHRAMBENIM NAVIKAMA

Kuharska školica u Centru DOKKICA

PRAVNO SAVJETOVANJE ZA UMIROVLJENIKE

Razlika između uzdržavanja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI POSJEDI TRAŽE NOVOG VLASNIKA

Zašto Grad prodaje 379 m2 u središtu baš uoči izbora?

2

POVRAT POREZA

Mladi zaposleni Osječani "podijelit" će 20 milijuna

3

VOZILI BUSEVI, A TRAMVAJI SE OKRETALI PO TRGU

Zastoj tramvaja zbog „kvrcavice”