Novosti
4.2 PREMA RICHTERU

Na Banovini jači potres, dosad pregledano 30.367 ranije oštećenih objekata
Objavljeno 3. ožujka, 2021.
Prilično jak potres, magnitude 4.2 prema Richteru, zatresao je središnju Hrvatsku. Dogodio se na dubini od dva kilometra, a zabilježen je s epicentrom šest kilometara od Gline, u srijedu rano ujutro, u 5 sati i 37 minuta. Potres se osjetio i na širem području. U 8.47 sati uslijedio je slabiji potres, a zatim još jedan u 13.03. U Glini kažu da se prilično jako zatreslo, a jedan stanovnik Petrinje, udaljen od epicentra 17 kilometara, rekao je da se čulo tutnjanje, a potom se sve počelo tresti i skakati. "Osjetili smo kako padaju preostali dijelovi već urušenih zgrada. Vatrogasni zapovjednik rekao nam je da nema značajnijih šteta, no potresi ne prestaju”, kaže gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

U Sisačko-moslavačkoj županiji dosad je prijavljeno 37.989 oštećenih stambenih objekata, a pregledano je njih 30.367. Neuporabljivo zbog vanjskih utjecaja je 359 objekata, a zbog oštećenja 3552. Privremeno je neuporabljivo i treba detaljan pregled 3041 objekt, a privremeno neuporabljivo i treba mjere hitne intervencije 3609 objekata.

Uporabljivo i bez oštećenja je 647 objekata, a uporabljivo bez ograničenja je njih 6100. Uporabljivo s preporukom o postupanju ukupno je 13.059 objekata, stoji u priopćenju Županije. I.Bošnjak
Možda ste propustili...

MINISTARSTVO ZNANOSTI I OBRAZOVANJA

Plan upisa u srednje škole

ĐAKOVO OBLJEŽAVA DAN GRADA, 8. SVIBNJA

Mandarić: Danas se ljudi vraćaju u grad Đakovo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REKORDERI U VLASTI OPĆINA, GRADOVA I ŽUPANIJA

Profesija načelnik: Neki idu po osmi mandat

2

STRANKA BIRAJ BOLJE NEĆE NA LOKALNE IZBORE

Šimičić: Zbog obitelji i očuvanja radnih mjesta napuštam politiku

3

STOŽER OBŽ

Umrla jedna osoba, 26 novozaraženih