Mozaik
NA 2. PROGRAMU HRVATSKOG RADIJA DODJELA NAGRADA MUSIC PUB

Najbolji su Pavel, Cvek, Nika Turković i One Possible Option
Objavljeno 15. siječnja, 2021.

Na Drugome programu Hrvatskoga radija počela je tradicionalna dodjela nagrade Music Pub istoimene emisije urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija.

Music Pub najstarija je hrvatska glazbena nagrada. Dodjeljuje se još od 1992., i to u kategorijama: najbolja pjevačica, najbolji pjevač, najbolja grupa, kantautor, najbolji album, najbolji videospot, pjesma godine i hit godine. Posebne nagrade Moj prvi Music Pub dodjeljuju se mladim glazbenicima, odnosno najboljoj mladoj pjevačici, najboljem mladom pjevaču i najboljoj mladoj grupi. Prvo su proglašeni dobitnici nagrade Music Pub za najbolja glazbena ostvarenja u 2020. u kategorijama grupa godine, pjesma godine i pjevač godine te Moj prvi Music Pub za mladu pjevačicu i novu grupu godine.

Grupa Pavel je u prvom tromjesečju 2020. bila na vrhu top-liste Drugog programa HR-a sa "Ne daj na nas", na kojoj je ostvarila suradnju s Tedijem Spalatom. U lipnju su na vrh liste došli zahvaljujući pjesmi "Bijela jedra", a zapažen je bio i posljednji singl "Dobri se zaborave". Sredinom prosinca objavili su album "Ennui". Uz rad za svoju grupu Pavel, Šerić je napisao nekoliko pjesama za debitantski album pobjednika The Voicea, Vinka Ćemeraša i njegovu grupu Talvi Tuuli. Usto, napisao je pjesmu "Ima te" za Terezu Kesoviju.

Pjesmom godine proglašena je "Nasloni se" Matije Cveka i Matije Dedića. Usto, Cvek je osvojio i nagradu za najboljeg pjevača, koja nosi naziv "Oliver Dragojević".

- Ne znam je li zasluženo ili ne, ali hvala ti za sve. I dalje ću se truditi da sve bude još bolje - rekao je Cvek Zlatku Turkalju.

Cvek je zasluženo čest gost emisije Music Pub. Pjesma "Nasloni se" dospjela je na prvo mjesto top-ljestvice, ljeto je obilježila pjesma "Plaža" s duhovitim spotom, a potom je krajem godine objavio singl "Blizu". Rasprodao je dva koncerta u zagrebačkom klubu Sax!, no oni su zbog postroženih epidemioloških mjera morali biti otkazani. Cvek i Pavel su za slušatelje Drugog programa u znak sjećanja na Olivera izveli pjesmu "Romanca".

Cvek je prije sedam godina dobio nagradu Moj prvi Music Pub za najboljeg mladog pjevača, a njegova privatna i kreativna partnerica, Nika Turković, sad je osvojila priznanje Moj prvi Music Pub za svoj rad u 2020., u kojoj je objavila singlove "Boje", "Gledaj me" i "Raj".

Alternativna rock-grupa One Possible Option prošle je godine objavila zapaženi i hvaljeni album "No King", a za prvi singl s tog albuma "All We Do Today" sami članovi benda izradili su odličan animirani videospot. One Possible Option ove godine obilježava deset godina postojanja, tijekom kojih su imali uspone i padove, te kreativne stanke. Godina 2020. donijela im je jači proboj na sceni i ekskluzivan diskografski ugovor s Croatia Recordsom.

- Koliko god su sve druge stvari ove godine bile za zaborav, nama će ona svejedno na lijep način ostati u sjećanju, bar što se benda tiče - zaključio je pjevač Deni Kasapović. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BABY LASAGNA NAKON POBJEDE NA DORI 2024.

Meni je bitno da mogu noću zaspati znajući da sam dao sve od sebe

2

DOMAĆIN EUROVIZIJE OTKRIO TEHNIČKE DETALJE I POPRATNE PROGRAME

Malmö o Eurovizijskom selu i ulici te EuroClubu

3

IZBOR NA PORTALU EUROSONG.HR

Pobjednik nagrađen i za najbolji styling, Natalie na 2. mjestu