Mozaik
NA 2. PROGRAMU HRVATSKOG RADIJA DODJELA NAGRADA MUSIC PUB

Najbolji su Pavel, Cvek, Nika Turković i One Possible Option
Objavljeno 15. siječnja, 2021.

Na Drugome programu Hrvatskoga radija počela je tradicionalna dodjela nagrade Music Pub istoimene emisije urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija.

Music Pub najstarija je hrvatska glazbena nagrada. Dodjeljuje se još od 1992., i to u kategorijama: najbolja pjevačica, najbolji pjevač, najbolja grupa, kantautor, najbolji album, najbolji videospot, pjesma godine i hit godine. Posebne nagrade Moj prvi Music Pub dodjeljuju se mladim glazbenicima, odnosno najboljoj mladoj pjevačici, najboljem mladom pjevaču i najboljoj mladoj grupi. Prvo su proglašeni dobitnici nagrade Music Pub za najbolja glazbena ostvarenja u 2020. u kategorijama grupa godine, pjesma godine i pjevač godine te Moj prvi Music Pub za mladu pjevačicu i novu grupu godine.

Grupa Pavel je u prvom tromjesečju 2020. bila na vrhu top-liste Drugog programa HR-a sa "Ne daj na nas", na kojoj je ostvarila suradnju s Tedijem Spalatom. U lipnju su na vrh liste došli zahvaljujući pjesmi "Bijela jedra", a zapažen je bio i posljednji singl "Dobri se zaborave". Sredinom prosinca objavili su album "Ennui". Uz rad za svoju grupu Pavel, Šerić je napisao nekoliko pjesama za debitantski album pobjednika The Voicea, Vinka Ćemeraša i njegovu grupu Talvi Tuuli. Usto, napisao je pjesmu "Ima te" za Terezu Kesoviju.

Pjesmom godine proglašena je "Nasloni se" Matije Cveka i Matije Dedića. Usto, Cvek je osvojio i nagradu za najboljeg pjevača, koja nosi naziv "Oliver Dragojević".

- Ne znam je li zasluženo ili ne, ali hvala ti za sve. I dalje ću se truditi da sve bude još bolje - rekao je Cvek Zlatku Turkalju.

Cvek je zasluženo čest gost emisije Music Pub. Pjesma "Nasloni se" dospjela je na prvo mjesto top-ljestvice, ljeto je obilježila pjesma "Plaža" s duhovitim spotom, a potom je krajem godine objavio singl "Blizu". Rasprodao je dva koncerta u zagrebačkom klubu Sax!, no oni su zbog postroženih epidemioloških mjera morali biti otkazani. Cvek i Pavel su za slušatelje Drugog programa u znak sjećanja na Olivera izveli pjesmu "Romanca".

Cvek je prije sedam godina dobio nagradu Moj prvi Music Pub za najboljeg mladog pjevača, a njegova privatna i kreativna partnerica, Nika Turković, sad je osvojila priznanje Moj prvi Music Pub za svoj rad u 2020., u kojoj je objavila singlove "Boje", "Gledaj me" i "Raj".

Alternativna rock-grupa One Possible Option prošle je godine objavila zapaženi i hvaljeni album "No King", a za prvi singl s tog albuma "All We Do Today" sami članovi benda izradili su odličan animirani videospot. One Possible Option ove godine obilježava deset godina postojanja, tijekom kojih su imali uspone i padove, te kreativne stanke. Godina 2020. donijela im je jači proboj na sceni i ekskluzivan diskografski ugovor s Croatia Recordsom.

- Koliko god su sve druge stvari ove godine bile za zaborav, nama će ona svejedno na lijep način ostati u sjećanju, bar što se benda tiče - zaključio je pjevač Deni Kasapović. T.K.
Možda ste propustili...

JEDINA PJESMA KOJU SU SNIMILI NA HRVATSKOM JEZIKU

Manntra izdala singl “Lipa”

ODLUKA NIZOZEMSKE VLADE, AKO SE NE POVEĆA BROJ OBOLJELIH

Na Eurosong će moći doći po 3500 gledatelja svake večeri, ali uz stroga pravila

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana