Tehno

Huawei želi e-učenjem ponuditi kvalitetno obrazovanje
Objavljeno 10. srpnja, 2020.
O velikom potencijalu e-učenja na povećanje razine obrazovanja diljem svijeta, kao i potencijalu koji to otvara, razgovarali su na webinaru zamjenik predsjednika Huaweija, Ken Hu, čelnici i stručnjaci iz UNESCO-a, globalne udruge telekom operatera - GSMA, sveučilišta i obrazovnih institucija diljem svijeta, ministarstva obrazovanja Senegala, kao i predstavnici privatnog sektora. Tema pristupa kvalitetnom obrazovanju posebno je na važnosti dobila ove godine zbog krize izazvane koronavirusom zbog koje normalnu nastavu nije moglo izvoditi više od 63 milijuna nastavnika osnovnih i srednjih škola. Iako su nekima na raspolaganju bili digitalni alati, pokazalo se da, uz sam pristup tehnologiji, postoji velika potreba za kontinuiranim razvojem digitalnih edukativnih sadržaja, ali usavršavanjem učitelja diljem svijeta kako bi se podigla kvaliteta obrazovanja na daljinu.


"Vjerujemo da svi imaju pravo na obrazovanje i pravo na jednake mogućnosti. Kao tehnološka tvrtka Huawei želi pomoći u međusobnom povezivanju fokusirajući se na dva važna područja - povezivanje škola i razvoj digitalnih vještina", rekao je Ken Hu, zamjenik predsjednika Huaweija, adresirajući problem da 50 posto svjetske populacije i dalje nema pristup internetu zbog čega digitalni jaz u obrazovanju i dalje raste.


Huawei će u sklopu globalne inicijative TECH4ALL svim nastavnicima i učenicima diljem svijeta osigurati pristup visokokvalitetnim obrazovnim resursima kao što su digitalni kurikuli i aplikacije za e-učenje.
Jasminka Knežević
Najčitanije iz rubrike