Kultura
OSTANI DOMA - KEREMPUH DOLAZI K TEBI

Predstava online: Blue Moon
Objavljeno 20. svibnja, 2020.
Predstava Blue Moon Damira Karakaša, u režiji Borisa Liješevića, treća je u nizu kojom Satiričko kazalište Kerempuh, pod sloganom Ostani doma - Kerempuh dolazi k tebi, nastavlja ciklus online prikazivanja svojih aktualnih predstava na Youtube kanalu Kerempuha. Humorističan je i autentičan presjek predratnog stanja promatranog iz vizure Čarlija, propalog studenta i rockabillyja koji u gradskom životu, glazbi i hedonizmu traži bijeg iz surove ličke provincije i zamršenih odnosa s ocem i djedom. Blue Moon u ispovjednoj formi, ostvarujući bliskost s gledateljem, oslikava Čarlijevu intimu i specifičan trenutak u vremenu ispunjen kontradikcijama; susreću se potraga za vlastitim identitetom i opterećenje obiteljskim nasljeđem, mladenački užici i nadolazeća ratna katastrofa, prošlost i sadašnjost u kojoj se tragovi prošlosti ponovo bude u drugim obličjima. Karakaševo pismo i Liješevićeva režija, objedinjeni u kazališnoj suradnji, dotiču se osjetljivih i relevantnih pitanja hrvatske svakodnevice, pritom zadržavajući lakoću, humor i jednostavnost umjetničkog izraza.


U predstavi igraju Rakan Rushaidat, Filip Detelić, Vilim Matula, Jerko Marčić, Branka Trlin, Mirela Videk Hranjec i Marko Makovičić.


Adaptaciju i dramaturgiju supotpisuju Dina Vukelić, Damir Karakaš i Boris Liješević, glazbu Jurica Pađen, scenografiju Igor Pauška, kostimografiju Vedrana Rapić, oblikovanje svjetla Aleksandar Saša Mondecar, a scenski pokret Pravdan Devlahović. Jezična savjetnica je Ines Carović.


Popularnost Kerempuhovih predstava na online platformama ne jenjava, pa je tako snimku predstave Traži se novi suprug Mire Gavrana do sada pogledalo preko 107.000 gledatelja. Snimka predstave Ustav Republike Hrvatske Ante Tomića i Rajka Grlića u prva četiri dana prikazivanja pregledana je preko 10.000 puta, a do sada više od 36.000. N.Vek.
Možda ste propustili...

TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA

U povodu 120 godina vlaka Samoborčeka

ONLINE POLJSKI TJEDAN U GISKO-U OD 11. DO 15. SIJEČNJA

Saznajte fraze kojima možete očarati Poljake

SJEĆANJE NA BRANKA MIHALJEVIĆA

"Zeko, Zriko i Janje" za 90. rođendan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SANDRA LONČARIĆ NOVA JE NACIONALNA PRVAKINJA

Ni jedan posao ne bih radila s tolikom ljubavlju i istim žarom

2

PRVA DIGITALNA KNJIŽNICA NA ISTOKU

GISKO ima više od 500 elektroničkih knjiga

3

NINA GEORGE OSVOJILA JE PUBLIKU S OBJE STRANE ATLANTIKA

Poetski roman o alkemiji ljubavi