Osijek
GRAĐEVINSKI RADOVI U OPĆINI ERNESTINOVO

Završavaju vrtić, već obnovili školu
Objavljeno 8. travnja, 2020.

Iako strojevi miruju radovi na objektu novog dječjeg vrtića u Ernestinovu nisu stali. Načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić obišla je gradilište i kaže kako se trenutačno obavljaju završni radovi u unutrašnjosti novosagrađenog objekta. Nakon ličilačkih radova uslijedit će polaganje keramike, a radovi su planirani i ispred vrtića, odnosno u dvorištu i oko vrtića, što podrazumijeva i gradnju parkirališta i dječjeg igrališta.

- Naš vrtić polako dobiva svoj konačni izgled, jedva čekamo otvoriti ga i ispuniti dječjom cikom i igrom. Samo da napomenem da je završena, u sklopu projekta Osječko-baranjske županije, energetska obnova Osnovne škole Laslovo, što znači za naše najmlađe poboljšanje uvjeta boravka u oba objekta, ali i znatnije uštede na energiji - ističe Marijana Junušić

Junušić je podsjetila kako se i novi vrtić u Ernestinovu gradi prema najvišim energetskim standardima. To je općinski projekt u sklopu čega je predviđeno i opremanje namještajem, dok će vanjski prostor krasiti novo dječje igralište.

Za ovu je investiciju Općina Ernestinovo dobila nepovratna sredstava iz programa "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu". Investicija je to u iznosu od 6.066.767 kuna, a dobivena sredstva iznose 5.764.538 kuna.

Novim vrtićem i opremanjem u skladu s nacionalnim pedagoškim standardom stvorit će primjerenije, suvremene uvjete za predškolski odgoj djece s područja općine Ernestinovo. Želja im je, ističe Junušić, i na ovaj način pridonijeti poboljšanju uvjeta života stanovnika i smanjenju depopulacije. Novi će dječji vrtić imati kapacitet za predškolski odgoj šezdesetak mališana. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Mlade treba osnažiti za
suprotstavljanje duhanu

2

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Mlade treba osnažiti za suprotstavljanje duhanu

3

JEDAN POZIV MOŽE SPASITI ŽIVOTE

Osječki taxi: Anđeo čuvar svih zabava