Ekonomija
NA OSJEČKOM PAMPASU

Danas otvorenje 27. Osječkog proljetnog sajma - poljoprivrednog sajma i 21. Obrtničkog sajma
Objavljeno 6. ožujka, 2020.

Danas počinje trodnevno predstavljanje 180-ak izlagača u organizaciji Osječkog sajma d.o.o. na 27. Osječkom proljetnom sajmu - poljoprivrednom sajmu i 21. Obrtničkom sajmu na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku. Svečano je otvorenje u 11 sati, a radno vrijeme sajma je od 10 do 19 sati od petka do nedjelje.


Direktor Osječkog sajma Alen Vukašinović kaže da su izlagači prepoznali značenje Osijeka i Osječkog sajma kao središta sajmovanja na ovom području, pa su popunili oba paviljona i vanjski prostor, na ukupno 2500 četvornih metara, gdje će se, uz asortiman zanimljiv širokoj populaciji te poljoprivrednicima i gospodarstvenicima, održavati i demonstracije i prezentacije onoga što nude posjetiteljima, koji mogu ući i parkirati besplatno sva tri sajamska dana. Ovoliki broj izlagača svjedoči o tome koliku važnost sajam zauzima u sajamskoj industriji Hrvatske.
- Prva ovogodišnja sajamska priredba u našem gradu održat će se od 6. do 8. ožujka, pod pokroviteljstvom ministarstava poljoprivrede, gospodarstva, poduzetništva i obrta te regionalnog razvoja i fondova EU, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka. Osječki sajam d.o.o., uz punu podršku i aktivno sudjelovanje HGK-a ŽK Osijek i HOK-a Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, tradicionalno na sajam privlači znatan broj izlagača vezanih uz poljoprivredu - sjemenska roba, gnojiva, poljoprivredni strojevi, oprema i uređaji, proizvođači hrane - ali i izlagače opreme i uređaja u domaćinstvu i graditeljstvu, tradicijskih i autohtonih proizvoda OPG-ova, obrtničkih proizvoda, motornih vozila... Prezentirat će se i gospodarski potencijali općina naše županije koje sudjeluju na našim priredbama - Antunovac, Semeljci, Petrijevci, sudjeluju i gospodarstvenici Vinkovaca, iz Vukovarsko-srijemske županije. Osim obrtnika Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, koji nastupaju pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, nastupaju i obrtnici iz Međimurske županije, Vukovarsko-srijemske županije i Brodsko-posavske županije. O međunarodnom značaju sajma svjedoči zanimanje i sudjelovanje izlagača iz Srbije i Mađarske - kaže Vukašinović. D.Pejić

NA ŠTANDU HGK-a 40 TVRTKI
Županijska komora Osijek organizira izlaganje hrvatskih tvrtki na zajedničkom prostoru, na 240 kvadrata, gdje nastupa 40 članica Komore. Izlagat će sjemenski i sadni materijal, proizvode ratarstva, povrtlarstva, ekološke poljoprivrede, hortikulture, voćarstva i šumarstva, strojeve i opremu za poljoprivredu i šumarstvo, stočarstvo, predstavljaju se pčelari i oprema za pčelarstvo, kemija u poljoprivredi, prehrambeni proizvodi i ostalo. Uz predstavljanje roba i usluga gospodarstvenika, obrtnika i OPG-ova, sajam je prigoda i za razmjenu iskustava.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana