Osijek
SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

Vrkić: Iz gradske uprave otići će još 50 zaposlenih
Objavljeno 21. rujna, 2017.
Gradonačelnik je iskazao ljutnju prema radu policije, pa je čak prizvao staru “miliciju”

Jedan od ciljeva gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića je i smanjiti broj zaposlenih u gradskoj upravi, što je i javno potvrdio jučer na 3. sjednici Gradskog vijeća. Ovo priznanje bilo je ujedno i dio odgovora na navodne kuloarske priče koje su se proširile gradom o tome da se otpremnine za prijevremene mirovine određenih djelatnika Grada Osijeka penju i do 300.000 kuna, a koje je jučer javno obznanio vijećnik Milan Kamenko.

- Istina je da idemo na radikalno smanjenje broja zaposlenika i s njih 254 koliko sam zatekao kada sam došao u Grad stigli smo na nekih 200, a moj je cilj doći na njih 150. Time dokazujemo da gradska uprava nije uprava uhljeba i istina je da stimuliramo odlaske u prijevremene mirovine u skladu s pravilima. Kada se sve skupa zbroji rezultat je smanjen iznos za plaće. Mi, kada netko ode iz sustava, ne zapošljavamo istog časa nekog novog - naglasio je gradonačelnik Vrkić. O koliko je točno ljudi i otpremnina riječ, primjerice samo u prošloj godini, objasnio je pročelnik za financije Grada David Krmpotić. – Mi smanjenje broja djelatnika provodimo već tri godine, a u 2016. sedam je osoba otišlo u mirovinu. Riječ je o osobama između 58 i 64 godine, a prosječna otpremnina iznosila je 103.500 kuna. Najveća otpremnina bila je nešto viša od 150.000 kuna, a netočno je da postoje otpremnine od 300.000 kuna. Na plaćama ovih djelatnika u budućnosti ćemo uštedjeti 2,4 milijuna kuna - objasnio je Krmpotić.

Inače, jučerašnja sjednica imala je čak 36 točaka, a najviše rasprave bilo je oko izvješća o stanju sigurnosti u gradu, gdje je vijećnike zanimalo koji su razlozi povećanja gospodarskog kriminala, ali i onih iz sfere narkotika. Sam gradonačelnik Vrkić čak je prizvao staru “miliciju”, jer je ona, kako kaže, stalno patrolirala ulicama grada, dok sadašnju policiju možeš vidjeti samo kako juri u automobilima.

- Njih se uopće ne može vidjeti na ulici, kao da se boje svojih građana. Točno se zna gdje se tko okuplja, koje su tzv. lokacije drogeraša i vandala, ali njih to ne zanima. Hoću li ja vijati vandale koji se skupljaju na određenim mjestima? Kada ih se pita kakvi su rezultati istrage, kažu kako videosnimke postoje, ali nije dobra rezolucija. Njima nikada nije dobra rezolucija, pa nikada ništa ne riješe - oštro se osvrnuo na rad policije Vrkić.

Recimo i kako je s 19 glasova za i 16 protiv jučer usvojen prijedlog izmjena i dopuna proračuna Grada Osijeka za 2017. i projekcija za 2018. i 2019.

Nefreteta Z. EBERHARD
Dogradonačelnici Gamoš i Piližota stalno se svađaju?!

Tijekom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća izišla je i informacija o lošoj suradnji između Vrkićevih zamjenika. Tako prema tvrdnjama Milana Opačka dvoje dogradonačelnika funkcioniraju “kao brak u razvodu”, te je sam Vrkić bio prisiljen oduzimati im određene ovlasti zbog njihovih nesuglasica. Gradonačelnik nije ovo želio potvrditi, ali je ustvrdio kako se svađaju s njim i zbog različitih pogleda na probleme. Žana Gamoš također je rekla da svađa nema, nego naprotiv, odlično surađuje s Piližotom, dok se Boris Piližota samo nasmijao i rekao da o svemu pitamo vijećnika Opačka.

otpremnine

KRMPOTIĆ TVRDI DA NEMA OTPREMNINA OD 300.000 KUNA

Možda ste propustili...

POŠTUJU LI GRAĐANI POOŠTRENE MJERE?

Poslušali smo epidemiologe

SVE MASOVNIJE CIJEPLJENJE STANOVNIŠTVA

Postanite volonter Crvenog križa na cijepnim punktovima

IVAN ANUŠIĆ U ERDUTU, ŠODOLOVCIMA I ANTUNOVCU

Suradnja sa Županijom povećala kvalitetu života

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI POSJEDI TRAŽE NOVOG VLASNIKA

Zašto Grad prodaje 379 m2 u središtu baš uoči izbora?

2

POVRAT POREZA

Mladi zaposleni Osječani "podijelit" će 20 milijuna

3

VOZILI BUSEVI, A TRAMVAJI SE OKRETALI PO TRGU

Zastoj tramvaja zbog „kvrcavice”