Regija
PRED BELOMANASTIRCIMA NIKAD NEIZVJESNIJI IZBORI

Za 17 mjesta u Vijeću
više od 100 kandidata
Objavljeno 2. svibnja, 2013.

Vezani članci

PREVIRANJE U ĐAKOVU

Beširović demantirao đakovačku koaliciju

BELI MANASTIR - Predstojeći lokalni izbori u Belom Manastiru već imaju epitet najneizvjesnijih do sada. Doduše, ni izbori prije četiri godine nisu bili neuzbudljivi, budući da je aktualni gradonačelnik Ivan Doboš, uz potporu SDP-a i HDSSB-a, odnio tijesnu pobjedu nad suparnikom Karlom Franjićem (HDZ) u drugom krugu. Iako je time u dobroj mjeri potkopana HDZ-ova belomanastirska “utvrda”, slika Gradskog vijeća 2009. godine nije se znatnije promijenila, jer je većina ipak ostala HDZ-ova. Vladajuća koalicija ostat će i nadalje zajedno, budući da su predstavnici HDZ-a, DZMH i HSU-a opet potpisali predizborni sporazum, predali zajedničku listu za Gradsko vijeće, te kandidirali dr. Davorina Bubalovića za gradonačelnika, a Marka Ilijaševa i Matildu Borovečki-Čeliković za dogradonačelnike. Koalicija SDP-HNS još uvijek nije predala listu (rok je 2. svibnja do ponoći), ali već su nekoliko puta zajednički nastupili njihovi kandidati za gradonačelnika (Doboš) i zamjenike (Marko Bogatić i Zoran Kranjčec), predstavivši neke nove smjernice u budućem radu. Upravo mladost potencijalnih dogradonačelnika smatraju adutom pa su uvjereni u izbornu pobjedu. No, ne treba zaboraviti da ove godine neće postojati NL Atile Bođe, čiji su birači, tvrde analitičari, prije četiri godine u drugom krugu svoj glas dali Dobošu. To ne znači da nezavisni opet nekom neće pobrkati račune.

Živko Jalšovec, primjerice, s HDSSB-ovom brisovnicom u džepu, ali još uvijek aktualni dogradonačelnik, kandidirat će se za prvog čovjeka grada, uz potporu koalicije HSS-BUZ, te HSP-a AS, koji je odustao od “vlastitog” gradonačelnika. Jalšovec svoje birače traži u braniteljskoj populaciji, jer je, tvrdi, jedini kandidat dragovoljac Domovinskog rata. HSP, pak, koji je ostao na samo jednom vijećniku, kao gradonačelnika vidi Daniela Taslidžića, a mjesto više tražit će i u Gradskom vijeću. Bolje nego na prošlim izborima, prije svega što se Gradskog vijeća tiče, planiraju proći u HDSSB-u. Njihova kandidatkinja za gradonačelnicu je Jadranka Sabljak (zamjenički dvojac najvjerojatnije će biti Vlahek i Božić), a HDSSB-ovci planiraju imati i većinu Gradskom vijeću. Poprilično kreativni u organiziranju političkih performansa pokazali su se laburisti koji će se (prvi put) natjecati samo za Vijeće. Mjesta u njemu ima za 17 Belomanastiraca (moguće i 20, ovisno o manjinama), a za njih će se boriti više od stotinu stanovnika jedinog baranjskog grada. I. Getto

Kostić skuplja potpise, Pehar prvi predao listu

Većina gradonačelničkih kandidata prikupila je potreban broj potpisa, a 450 potpisa za gradonačelničku kandidaturu planira skupiti i neovisni Duško Kostić, čiji će zamjenici biti Šandor Čaplar i Vladimir Jelečević. Gradonačelničkog kandidata neće imati koalicija NL Darka Habjana i Saveza za promjene, ali je nositelj zajedničke liste za Gradsko vijeće, Marin Pehar (SZP), prvi pohodio Gradsko izborno povjerenstvo kako bi predao listu sa 17 mladih kandidata.

Možda ste propustili...

NE IZLAZITE VAN, SKLONITE KOŠNICE

Zaprašivanje komaraca oko ŠRC-a Poloj i Vijuša

U OPĆINI TOMPOJEVCI PROJEKT "ZAŽELI" DO KRAJA 2021. GODINE

O 112 starijih brine se 14 zaposlenih žena

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČLANOVI PLEMIĆKIH OBITELJI PEJACSEVICH, ADAMOVICH, KEGLEVICH I ELTZ

U Našicama najveće okupljanje slavonske "plave krvi" do sada

2

DESETLJEĆIMA MISLILA DA SU TEGOBE OD ALERGIJA

Tekst u "Glasu Slavonije" nakon 40 godina otkrio dijagnozu

3

ČEKAJU SE REZULTATI ANALIZE VODE

Nezapamćen i zagonetan pomor ribe u rijeci Karašici