Mozaik
HVARSKI OLIMPIJSKI JEDRILIČAR U ESTRADNIM VODAMA

Olimpijac Filip Jurišić u spotu Nene Belana
Objavljeno 9. svibnja, 2024.
Filip Jurišić priželjkuje olimpijsku medalju! Proizlazi tako iz plana priprema koji je predstavio hrvatski jedriličarski reprezentativac i član splitskog Mornara. Tri će puta do Olimpijskih igara boraviti u Marseilleu kako bi se što bolje upoznao s regatnom stazom u svojoj kategoriji ILCA 7.

- Pripreme kreću 17. svibnja i sastavljene su od dva ciklusa po tri i jednog od dva tjedna u Marseilleu, a vrijeme između toga provest ću doma u kratkom predahu od treninga. Iako od prošlogodišnjeg Europskog prvenstva nemam plasman među prva tri, siguran sam da ću ovog ljeta u Marseilleu biti na svojoj najvišoj razini i tada, nema dvojbe, bit ću spreman za glavni cilj - medalju! - kaže Filip, koji je na tom putu svjestan kako ga čeka puno rada, no ima i vrhunski tim oko sebe koji će mu biti snažna potpora.

- U Marseille ide trener Jozo Jakelić, ali s nama i član JK Mornar Pavlos Kontides, koji je predstavnik Cipra te naš zajednički fizio Dario Karamatić, zatim team leader Marko Mišura i meteorologinja Elena Cristofori. Još 2021., kada su se održavale Olimpijske igre u Tokiju, otišao sam u Marseilleu kako bih što bolje upoznao regatno polje. Nakon toga zajedno s cijelim timom provodim svaki slobodni termin u ljetnom razdoblju kako bih skupili što više informacija o svim mogućim izazovima vjetra na tom regatnom polju - dodao je Filip.

Prije samog početka priprema za Olimpijske igre Filip Jurišić će nadolazećeg vikenda u Hvaru i akvatoriju Paklenih otoka prirediti još jedno iznenađenje. Prvi olimpijac s Hvara bit će naime sudionik snimanja videospota za pjesmu “Regata života” koju će pjevati Neno Belan i koja će premijerno biti izvedena na Melodijama Jadrana u Splitu. No i Jurišić i Belan će tek imati puno toga reći o tom projektu. T.K.
Možda ste propustili...

LAŽNE INFORMACIJE NA FACEBOOKU

Clint Eastwood ipak nije vratio Oscare

PRIJAVE ZA SUDJELOVANJE POČINJU 21. SVIBNJA

Europski projekt "She Raps" za podršku repericama

Najčitanije iz rubrike