Sport
SLAVLJE OSJEČANA U PODRAVINI

Napokon pobjeda: Rani Mierezov winner za prekid dugog posta
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Bijelo-plavi su bili dovoljno borbeni i upisali treću gostujuću pobjedu u sezoni

Napokon! NK Osijek je u Koprivnici stigao do svoje treće ovosezonske pobjede na gostovanjima, čime je prekinuo niz od četiri prvenstvena susreta bez pobjede.



Oba su suparnika bila u rezultatskoj krizi prije međusobnog okršaja, što se osjetilo na terenu. Bila je to borbena utakmica bez previše ljepote, ali Osječani se sigurno neće na to žaliti jer su uspjeli uzeti sva tri boda. Čovjek odluke, naravno, bio je opet Ramon El Toro Mierez, koji je ranim winnerom utabao put prema pobjedi s kojom se Osijek četvrtom mjestu približio na samo jedan bod zaostatka.

Rano vodstvo


Ponudio je trener Osijeka Zoran Zekić nešto novo za susret sa Slaven Belupom. Odlučio se za promjenu formacije, pa je zaigrao s tri centralna braniča, a dodatno iznenađenje bilo je postavljanje mladog Marina Prekodravca na jednu od tih pozicija. Istina, on je znao igrati na stoperskoj poziciji u juniorskoj momčadi, ali otkako je među seniorima, Zekić ga je koristio isključivo kao veznjaka. U napadu je, pak, uz Miereza zaigrao Šime Gržan. Bijelo-plavi su angažirano ušli u susret, što im se vrlo brzo isplatilo. Već u šestoj minuti došli su do prednosti. Nejašmić se odlučio na udarac s 20-ak metara, koji je bio izazov za Suška, koji ga je kratko odbio, a na odbijanac je prvi stigao Jugović, koji iz neposredne blizine nije uspio svladati domaćeg vratara koji je opet uspio odbiti loptu, ovaj put na nju je došao Mierez, a El Toro iz takve blizine ne griješi, pa je svojim 12. ovosezonskim pogotkom doveo Bijelo-plave u rano vodstvo. Osijek nakon njega nije stao, pokušao je iskoristiti taj rani šok za svog suparnika, što je potrajalo do 20. minute, nakon čega je Slaven Belupo počeo dizati glavu. Prvu priliku domaći su imali u 21. minuti, kada je Mioč odlično proigrao Luminu, čiji je udarac završio preko grede, a praktično već u sljedećem napadu mogao je Osijek zadati novi udarac suparniku. Nejašmić je preciznom dijagonalom doveo Jurišića u situaciju "jedan na jedan" s vratarom Suškom, no udarac Osijekova lijevog beka odlutao je preko vrata. Slijedilo je razdoblje rastrgane igre, u kojem je domaćin imao loptu nešto više u svojim nogama, ali nije stvarao previše problema osječkoj obrani. Prvo poluvrijeme bilo je više borbeno negoli oku ugodno, što je bilo za očekivati s obzirom na rezultatsku krizu u kojoj su uoči susreta bila oba suparnika. Koprivničani su u posljednjih šest susreta osvojili samo jedan bod, a Osijek je bio u seriji od četiri susreta bez pobjede, ali je zato zadovoljniji oišao na odmor jer je u rukama imao rezultatsku prednost.

Sačuvana prednost


Takav ishod prvog dijela natjerao je domaćeg stratega Roya Ferenčinu na potez koji je obično vukao njegov kolega s Osijekove klupe Zoran Zekić, pa je na početku drugog dijela u igru poslao dva nova igrača. Murića je zamijenio Nongoh, a Liber je ušao umjesto Lulale. Domaćin je bio poduzetniji u nastavku susreta, a Osijek se uglavnom orijentirao na branjenje svojih vrata, s rijetkim pokušajima izlaska na suparničku polovicu. U takvoj igri bilo je puno više prometa pred Malenicom neg li u prvom dijelu susreta, ali sve je to prolazilo bez nekih osobitih prijetnji za vratara Osijeka. Svelo se na nekoliko gužvi i pokušaja udaraca i neizrađenih pozicija, pa Osijekov vratar u biti nije imao posebnog posla. Nakon sat vremena u prve zamjene krenuo je i Zekić. Ubacio je u igru Matkovića i Vrbanca, a baš je Matković u 59. minuti praktično u prvom dodiru s loptom pobjegao po lijevoj strani i fino proigrao Jugovića u sredini, ali kapetan Bijelo-plavih loše je primio loptu u obećavajućoj poziciji, pa je prilika propala. Kako je vrijeme odmicalo, Osječani su uspostavili terensku ravnopravnost, a imali su i nekih situacija iz kojih su mogli zapečatiti sudbinu domaćina. Matković je tako u 84. minuti propustio iskoristiti nesporazum u obrani suparnika kada je presjekao jednu loptu, ali si je dao predug for, pa nije akciju završio udarcem. U samoj završnici susreta Osijek se doveo u stresnu situaciju dopustivši brojne ubačaje pred svoja vrata, a u napadu se u tim trenutcima priključio i vratar Sušak, no Osijek se uspješno obranio.

U posljednjoj akciji na utakmici Jurišić je propustio gađati prazna vrata kada je ušao u polje suparnika. Umjesto za udarac odlučio se na neprecizno dodavanje, ali nije smetalo, jer odmah nakon toga sudac Jović je označio kraj susreta, što je značilo i kraj Osijekova posta, jer je u Podravini uzeo cijeli plijen.

Dalibor Keler
KOPRIVNICA - Stadion "Ivan Kušek - Apaš". Vrijeme toplo. Teren loš. Gledatelja: 500. Sudac: Fran Jović (Zagreb) - 6,5. Strijelci: 0:1 Mierez (6). Žuti kartoni: Štefulj, Jelić Balta, Pllana (Slaven Belupo), Mierez (Osijek). Crveni kartoni:

IGRAČ UTAKMICE: RAMON MIEREZ (OSIJEK)

SLAVEN BELUPO

0

Sušak 6, Bosec 6, Božić 6, Pllana 6, Štefulj 6, Jelić Balta 6 (od 76. Jagušić -), Šuto 5,5 (od 84. Mrdaković -), Murić 5,5 (od 46. Nongoh 6,5), Mioč 6 (od 90. Brdik -), Šakota 6, Lumala 6 (od 46. Liber 5,5)

OSIJEK

1 (1)

Malenica 6, Prekodravac 6, Duarte 7, Bralić 6,5, Omerović 6 (od 58. Matković 6,5), Nejašmić 6,5 (od 90. Brlek -), Čokaj 6 (od 58. Vrbanac 6), Jugović 6 (od 77. Bukvić -), Jurišić 6,5, Gržan 6 (od 90. Renan Guedes -), Mierez 7

0:1

Nejašmić je opalio s 20-ak metara, Sušak je to kratko odbio, naletio je Jugović, ali je njegov udarac Sušak nekako opet odbio, no sve je pratio Mierez i iz blizine poslao loptu u mrežu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike