Sport
BORILAČKI SPEKTAKL U LJUBLJANI

Fabjan prijeti Vinkovčaninu: Udarat ću ga “čekićem” po glavi, ma pokušat ću ga ubiti
Objavljeno 29. ožujka, 2024.

Dvorana Stožice u Ljubljani ove je subote domaćin Fight Nation Championshipa, a u glavnoj borbi večeri nadmetat će se Slovenac Miran Fabjan i Hrvat Mario Žgela. Slovenski Rocky protiv vinkovačkog Drvosječe - mogla bi to biti doista spektakularna borba.



Slovenski borac odradio je tradicionalni "cirkus" prije takvih mečeva i teškim riječima zaprijetio Žgeli, kojega ta vika puno ne dira.

- Znam da Žgeli nije bilo lako u životu, posao u šumi vjerojatno je težak, ubitačan. Sjećam se kada sam mu rekao da živim za ovaj sport, on mi je odgovorio "nemamo svi te mogućnosti". Nisam ni ja imao mogućnosti, također sam prošao pakao da bih mogao trenirati. Do 16:30 radiš u radionici, u 17 počinje trening, treniraš do 20 i ideš kući, i tako svaki dan. No, da se vratim na Žgelu, on je inače vrlo ‘gotivan‘ lik, po tom momku se vidi da nema zla u sebi, on je zabavljač i stvarno dobar lik - počeo je Fabjan, a onda "poludio":

- Kada bude vidio da ovo pričam o njemu, neka ne misli da ga neću "ubiti" zato što je "gotivan" lik. Ja ću mu "stompati" po glavi, udarat ću ga "čekićem" po glavi, svašta ću mu napraviti. To će biti pokušaj ubojstva. Svakom tko je platio kartu kažem da će subotu navečer to vidjeti, u Stožice dolazite da biste vidjeli pokušaj ubojstva - dodao je Fabjan.

Žgela, popularni Drvosječa iz Vinkovaca, ne mari puno što Slovenac priča. Fokusiran je na borbu, da u njoj bude što bolji. I ne razbacuje se velikim izjavama, kod njega toga nikad nema. Uglavnom, samo rad i rad, pa onda u kavezu pokazuje tko je bolji i jači.

- Fabjan prijeti ubojstvom? Može probati, pitanje je hoće li uspjeti - kaže Žgela, te dodaje:

- Spreman sam za borbu i jedva čekam da počne. Puno sam više trenirao nego inače, stvarno sam se posvetio treninzima i vidjet ćemo što će mi to donijeti. Meč je sad sasvim blizu, ne bojim se da bih od prevelike želje mogao izgorjeti. Kao da ga i nema, takav mi je pritisak, odnosno nije. Najgore mi je bilo skidanje kilograma, a meč kao da i nemam - poručio je Žgela, kojeg ne zanima ni što Miran Fabjan radi, ni što priča.

- Niti što pratim, niti me zanima, onako iskreno. On trenira, ja treniram i dat ćemo obojica najbolje od sebe. Bit će to dobar meč - dodao je vinkovački Drvosječa, jedna od glavnih zvijezda FNC-a 15, borilačke priredbe u ljubljanskoj Areni Stožice.

I. Liović
Najčitanije iz rubrike