Sport
ČUDA SU IPAK MOGUĆA

Ljubo Puljić u 95. zabio za odlazak na Euro
Objavljeno 26. ožujka, 2024.
Za plasman na Euro trebalo im je čudo i čudo se u portugalskoj Vizeli dogodilo. Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, ona do 17 godina, nakon nevjerojatnog raspleta elitne runde kvalifikacija, koja se igrala u Portugalu, izborila je mjesto na eurosmotri. Hrvatska je još u utorak ujutro loše stajala, trebala je nadoknaditi pet golova lošiju gol-razliku uoči posljednjeg kola, uvjerljivo pobijediti Republiku Irsku i navijati za što teži poraz Nijemaca od rasterećenog Portugala kako bi završila drugoplasirana i nastavila nade u završni turnir, od kojih samo najlošiji drugoplasirani otpada. Do 77. minute to se činilo nemogućim jer je Hrvatska protiv R. Irske vodila samo 2:0, a Njemačka imala remi, koji joj je donosio prolazak. I onda prava ludnica. Izabranicima Marijana Budimira, koji je na hrvatskoj klupi naslijedio Roberta Jarnija, ostvarila se želja. Mladi Hrvati zabili su još tri gola Ircima i pobijedili sa 5:0, a istodobno su rasterećeni Portugalci svladali Njemačku sa 3:2, pa je Hrvatska za jedan gol završila ispred Nijemaca. Peti gol zabio je bivši igrač NK Osijek, a sad Bayerna Ljubo Puljić u petoj minuti sudačke nadoknade, za veliko veselje mladih Vatrenih i prolazak na gol-razliku. Taj je Puljićev gol Hrvatskoj, dakle, donio plasman na završni turnir, koji se igra od 20. svibnja do 5. lipnja na Cipru. Uz Puljića, za Hrvatsku je protiv Republike Irske dva pogotka zabio napadač Dinama Mislav Ćutuk te jedan Marko Zebić i Patrik Marić. U Budimirovoj izabranoj vrsti je i mladi igrač Osijeka Ivan Barić.

Na kvalifikacijskom turniru Elitnog kola u Portugalu Budimirovi izabranici remizirali su s Njemačkom, poraženi su od Portugala, te su visoko pobijedili Irce i odlaze na EP.

- Kapa do poda svima! Ovako se igra za svoju zemlju, ovako se bori za svoj dres. Ovo je nagrada za sve što ste napravili. Svaka vam čast za ovu utakmicu - čestitao je svojim gračima izbornik Marijan Budimir. I. Li.
Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike