Sport
TALIJANI ZADOVOLJNI IZLETOM U AMERIKU

Imamo mi još puno posla pred sobom
Objavljeno 25. ožujka, 2024.
Nogometna reprezentacija Italije, jedan od hrvatskih suparnika u skupini ovoga ljeta na Euru, u prijateljskom je susretu u Harrisonu pobijedila Ekvador sa 2:0. Golove za Azzurre zabili su Lorenzo Pellegrini u trećoj minuti utakmice i Nicolo Barella u četvrtoj minuti nadoknade. Aktualni europski prvaci su prije toga sa 2:1 svladali Venezuelu u Miamiju, te su tako dvjema pobjedama zaključili američku miniturneju. Talijani igraju dobro, izbornik Luciano Spalletti u Americi je isprobavao novi sustav 3-4-2-1, dao je priliku svim igračima koje je poveo u Ameriku, recimo, protiv Ekvadora i Venezuele imao je sasvim drukčijih udarnih 11 s kojima je počeo susret, ali na igri se nije osjetilo tko je iz prvog i drugog plana. Gledajući Hrvatsku protiv Tunisa i Talijane u njihovim utakmicama, naprvu bismo rekli: U Njemačkoj nam se loše piše. Naravno, ove utakmice ništa ne znače, ali su ipak određeni pokazatelji. Prijateljski ogledi Talijana pokazali su da Spalletti ima širok izbor i da je momčad vrlo dobra.

- U utakmici protiv Ekvadora vidjeli smo dobrih stvari u oba poluvremena, ali često smo znali gubiti loptu odmah nakon što bismo je osvojili. Ono što me raduje jest što smo igrali kao momčad stalno, to je najvažnije. U prvom dijelu smo mogli postići bar još jedan gol, a njima nismo dopustili previše prigoda. Sve u svemu, bilo je jako pozitivno iskustvo doći u SAD, a momci su se pokazali pravim profesionalcima. Bilo je puno sastanaka, susreta, izleta, upoznali smo nove ljude. Savez je napravio pravi posao, a momčad odradila svoje na terenu, tako da je ovo bila odlična turneja - komentirao je izbornik Spalletti. Sada je dobio još bolji uvid na koje igrače može računati za Euro, neka imena bit će teško prekrižiti, no na popisu za Njemačku nema mjesta za sve.

Zadovoljan dvama susretima u Americi je i Nicolo Barrela, kapetan je opet odigrao kapetanski.

- Igrali smo u novom sustavu, ovo je novi start za nas. Još uvijek hvatamo sve upute i ono što izbornik traži od nas. Napredujemo, ali pred nama je još puno posla. Dobra smo skupina igrača, koji u svakom trenutku žele dati najbolje od sebe. Bez toga ne bi bilo efekta - kazao je Barrella. I. Li.
Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

Najčitanije iz rubrike