Sport
PRIJATELJSKA PROVJERA U SRBIJI

Zekić: Neke su stvari ipak prevršile svaku mjeru, ali iz ove kože ne možemo
Objavljeno 25. ožujka, 2024.
U prvenstvu SuperSport HNL-a je stanka zbog obveza reprezentacije, no nogometaši Osijeka nisu na stanci. Na Opus Areni se svakodnevno odvijaju treninzi, koji su "razbijeni" subotnjim odlaskom u susjedstvo na utakmicu kod prijateljskog TSC-a u Bačkoj Topoli. Bijelo-plavi su izgubili u toj provjeri od trećeplasirane momčadi Superlige Srbije sa 2:1.

Trener Zoran Zekić nema kompletnu momčad na okupu, reprezentativci, mlađi i stariji, odazvali su se svojim izbornicima, pa je Zekić posegnuo u kadetsku momčad Bijelo-plavih i iz nje nekoliko igrača priključio treninzima prve momčadi. U tom šarenom sastavu se na Pampasu radilo prošlog tjedna, radit će se i dio ovoga, a u utakmici u Srbiji Zekić je dao priliku nekim igračima iz drugog plana i valjda mu je poslužila da dobije još neke odgovore.

- Dobra provjera protiv odličnog suparnika, probali smo neke nove stvari, dali priliku svim igračima, nekim kadetima. Vidio sam niz dobrih detalja, na žalost, opet iz jedine dvije prilike suparnika dobili smo dva pogotka. Sad se idemo pripremati za Slaven Belupo, jer nemamo puno vremena - komentirao je trener Zoran Zekić nakon utakmice s TSC-om.

U drugom dijelu dosta je mjenjao, a nakon tih promjena igra Bijelo-plavih se razvodnila.

- Izvukli smo tri-četiri igrača odmah na poluvremenu, neke zato što su se potrošili, neke jer imaju posljedice od rada tijekom tjedna. Vidjelo se da igrači koji manje igraju nisu u pravom ritmu, to je činjenica, kao što je činjenica da neki igrači ne pokazuju zašto bi trebali biti u NK Osijek. Malo je to već prevršilo svaku mjeru, ali ne možemo iz ove kože - dodao je Zekić.

Prvo poluvrijeme utakmice u Bačkoj Topoli bilo je mnogo zanimljivije i sadržajnije od drugog, već u prvom ozbiljnijem napadu domaćin je poveo. Čolić je u 6. minuti idealno centrirao s lijevog krila, Rakonjac je najviši u osječkom šesnaestercu i s desetak metara glavom vrlo precizno pogađa desni kut nemoćnog Kolića. No Bijelo-plavi su ubrzo izjednačili, u 14. minuti Čokaj je izveo korner s desne strane, lopta je došla na glavu Mierezu, a on takve šanse ne propušta. Argentnac je čelom loptu spremio u mrežu vratara TSC-a. Do kraja je bilo nekih lijepih akcija, ali ne i pravih prilika. U drugom poluvremenu oba trenera dosta su mijenjala, igra nije bila na nekom visokom nivou, a u 78. minuti TSC je ponovo došao u prednost. Ćirković je centrirao iz prekida, a pred vratima Osijeka najbolje se snašao Đorđević i glavom poslao loptu u mrežu za 2:1. U 86. minuti Osječani su propustili lijepu priliku za 2:2, Čokaj je ponovno vrlo dobro ubacio iz kuta, skočio je Almaši i s nekih desetak metara zatresao gredu, od koje se ona odbila na gol-liniju, ali nije ipak završila iza nje. Osijek je u Bačkoj Topoli igrao u sastavu: Kolić (od 79. Malenica), Guedes, Duarte (od 46. Drambaiev), Bralić (od 79. Kolarik), Jurišić (od 63. Zebec), Brlek, Nejašmić, Čokaj, Gržan, Jugović (od 63. Mićić) i Mierez (od 46. Almaši). I. Liović
Juniori u polufinalu Kupa Hrvatske
Juniori NK Osijek igrat će u polufinalu Kupa Hrvatske u svom uzrastu, nakon što su na Kajzerici svladali Lokomotivu sa 3:2. Tako su juniori uspjeli ono što nije prva momčad NK Osijek, koja je u četvrtfinalu ovosezonskog Kupa krajem veljače poražena upravo od Lokomotive. Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, u drugom vatromet i golova i uzbuđenja. Lokomotiva je povela u 52. minuti pogotkom Frana Kneževića, ali je već u 60. Filip Mažar vratio susret u egal. Sve do 85. minute bilo je 1:1, a tada je domaćin preko Bartola Karduma ponovno stigao do prednosti. Mladi Bijelo-plavi nisu se predavali i nakon samo tri minute Marin Prekodravac je zabio za 2:2. U trećoj minuti sudačke nadoknade veliko slavlje momčadi koju s klupe vodi Tomislav Radotić, pogodak za pobjedu i put u polufinale zabio je Antun Damjanović.

Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike