Sport
ZANIMLJIV SLAVONSKI DERBI

Na kraju sam htio u
svlačionici udaviti Manci-Mičevića!
Objavljeno 25. ožujka, 2024.
NEXE će morati pokazati puno više u utorak protiv Rhein Neckar Lowena u susretu Europske lige

Bio je to pravi regionalni i rukometni derbi. Bjelin Spačva Vinkovci pružila je odličan otpor gostima iz Našica, koji su bili veliki favoriti uoči subotnje utakmice u doigravanju za prvaka Hrvatske.



Unatoč porazu, zadovoljniji mogu biti Vinkovčani. Ono što su prezentirali protiv NEXE-a daje im velike argumente u borbi za nastup u Europi sljedeće sezone. U kojoj i dalje participiraju igrači NEXE-a. U utorak igraju jako važnu utakmicu, u play-offu za ulazak u četvrtfinale u Našicama dočekuju njemački Rhein Neckar Lowen. Dojam je kako se NEXE i Veselin Vujović još uvijek traže premda objektivno njihova pobjeda u Vinkovima nije došla u pitanje koliko god su domaći ozbiljno prijetili nekoliko puta tijekom utakmice. Odlučio je Vujović malo poštedjeti Gadžu i Vejina, a nešto manju minutažu odradio je i Bezjak. Sršen nije igrao zbog ozljede palca, a Pribetić zbog problema s ramenom. Pozitivna je ponovno visoka razina Dominika Kuzmanovića, branio za NEXE ili reprezentaciju, njemu je svejedno. Ovaj put upisao je 14 obrana. Dobra vijest je i povratak na teren Lovre Jotića, a najbolji strijelci bili su ovaj put igrači iz drugog plana, Izraelac Cohen i Osječanin Manci-Mičević, koji su postigli po pet pogodaka, a dio pogodaka Manci-Mičević postigao je svom prijatelju na vratima Spačve Sandru Kolaru. Unatoč tako dobrom izdanju Veselin Vujović uputio je nakon utakmice kritike na račun svoga desnog vanjskog, očito prepoznajući u njemu još veći potencijal.

- Ja ga zamalo nisam udavio u svlačionici zbog posljednja dva šuta. U situaciji kada treba šutnuti, ne šutne, a onda šutne iz čista mira. Ma odigrao je on dobro, posebno na poziciji trojke. Zaslužuje to prolaznu ocjenu, ali može on još više - poručio je Vujović, sipajući i hvalospjeve na račun igre domaćina.

- Čestitam Spačvi. Pokazali su se kao ravnopravan suparnik i igrali su rukomet kakav nas očekuje. Napravili smo jako puno tehničkih pogrešaka u situacijama kada smo se trebali odvojiti na pet, šest, sedam razlike. Završilo je ovako, a ja više volim ovakav rukomet, a ne ono kad bude 35, 36, 37.

Zadovoljan je bio i Josip Mečić, trener Spačve. Poželio je NEXE-u puno sreće u predstojećem europskom susretu i u Premijer ligi.

- NEXE ima svoj ciklus priprema za Europu, a mogu zahvaliti svojim igračima što su pokazali da je dvorana u Vinkovcima teško osvojiva tvrđava. Želimo biti treći-četvrti premda nismo među četiri financijski. Očekuje nas i Kup, gdje je cilj Final Four što bi bio također povijesni klupski uspjeh - poručio je trener Spačve.

U domaćim redovima priliku je dobio i jedan Našičanin. Marin Greganić imao je poseban motiv.

- Pružili smo NEXE-u jako dobar otpor. Mi želimo nastaviti s dobrim igrama i pobjeđivati u ostalim susretima, a NEXE-u želim puno sreće u utorak, poručio je Našičanin u redovima vinkovačkog premijerligaša.

Krešimir Lacković
BJELIN SPAČVA VK       25 (10)

NEXE       28 (13)

VINKOVCI - ŠD OŠ “Bartola Kašića”. Suci: Tomislav Cindrić, Robert Gonzurek (Osijek)

BJELIN SPAČVA VINKOVCI: Zovak 1, Maroš 2, F. Mažurana 4, Greganić 1, Nađ, Žulj, Božičević, Matanović 7, Šrajer, Kolar, Lasić, Pekić, Kuže 6, Jakirčević, Arsić i Stojanović

NEXE: Kuzmanović (13+1), Račić 1, Bakić 2, Vejin, Marguč 1, Car (3 obrane/2 sedmerca), Jotić 3, Manci-Mičević 5, Velkavrh 1, Gadža, Bezjak, Štrlek 2, Moslavac 3, Tomić 3, Cohen 5, Melić 2

Sedmerci: Bjelin Spačva: 6-3, NEXE: 3-1; Isključenja: Bjelin Spačva: 2 minute (Nađ 2); NEXE: 14 minuta (Račić 2, Bakić 2, Jotić 2, Velkavrh 2, Moslavac 2, Tomić 2, Cohen 2)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike