Sport
BJELIN SPAČVA VINKOVCI - NEXE

Cilj je pružiti što jači otpor našim gostima
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
NEXE je favorit, ali želimo svima pokazati gdje smo u odnosu prema jednoj vrhunskoj ekipi

Ovoga proljeća jako je lijepo biti rukometaš Bjelin Spačve Vinkovci. Najveći dio posla odradili su u prvom dijelu sezone, kada su, suprotno očekivanjima, ostvarili plasman u Ligu za prvaka.



Premda plasman u Europu nisu najavili kao cilj na početku sezone, takva im se mogućnost sada otvara premda su u prva tri kola Lige za prvaka doživjeli dva poraza, rekli bismo, očekivana, od Zagreba i Sesveta u gostima, te uvjerljivu pobjedu nad Porečom. Naime, osvajanje četvrtog mjesta moglo bi ih odvesti u Europu. Bit će tako ako se ne dogode neka velika iznenađenja u Kupu, gdje su Vinkovčani još uvijek živi s realnim izgledima za plasman na Final Four. Bjelin Spačva će u četvrtfinalu Kupa ugostiti Poreč, koji su već jednom uvjerljivo svladali nedavno u Ligi za prvaka.

Vinkovčane ipak nakon prvenstvene stanke čeka nastavak u Ligi za prvaka. U goste im stiže jedan od dva regionalna rivala u Premijer ligi. U subotu od 19.30 u dvorani Osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima gostuje NEXE, aktualni viceprvak Hrvatske i momčad koja će nakon gostovanja u Našicama, već u utorak, ugostiti bundesligaša Rhein Neckar Lowen u play-offu za plasman u četvrtfinale Europske lige. Sigurno je to i prilika da se napuni vinkovačku dvoranu premda nitko ne dvoji kako su gosti u večerašnjoj utakmici favoriti.

- Imali smo tri tjedna dugu stanku. Prilika je bila to za odmoriti se, napuniti baterije i dobro se pripremiti za vrlo gust raspored koji nas očekuje do kraja sezone. Prvi nam u goste dolazi NEXE. O njima mislim da ne treba trošiti riječi. Nedavno su promijenili trenera, a novi trener kod igrača obično donese i veću angažiranost i veću želju za dokazivanjem. NEXE je favorit u ovom susretu, ali mi želimo svima pokazati gdje smo u odnosu prema jednoj vrhunskoj ekipi, kakva NEXE sigurno jest. Nastojat ćemo pružiti što veći otpor i ostati što je moguće duže u rezultatskom egalu - rekao je Marin Jurić, pomoćni trener Bjelin Spačve Vinkovci.

Ove sezone doista se u Vinkovcima posložila odlična momčad. Kao nekakav "šlag na tortu" iznenada je u momčad stigao Vlado Matanović, desno krilo, povremeni hrvatski reprezentativac, koji se oporavio od ozljede, pa su mu Vinkovci bili idealna sredina za povratak na željenu razinu. Svojim igrama već se pokazao velikim pojačanjem. Uostalom, već je dogovorio sljedeći inozmeni angažman. Vlado će, naime, sljedeće sezone braniti boje slovenskog Gorenja, za koje je već igrao dvije sezone prije nego što je postao član Zagreba, odakle je jesenas pristupio Bjelin Spačvi. Uoči utakmice s NEXE-om 28-godišnji Matanović ima poruku i za ljubitelje rukometa u Vinkovcima i okolici.

- NEXE je vrlo ozbiljna ekipa, a mi moramo dati sve od sebe i pokazati da možemo biti dostojan suparnik. Ovo je prilika za sve one koji vole dobar rukomet, pa pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i podrže nas - rekao je rođeni Riječanin s korijenima iz okolice Vinkovaca.

Krešimir Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike