Sport
BIH VEČERAS PROTIV UKRAJINACA

Nemamo što čekati, ovo je velika šansa i trebamo je iskoristiti
Objavljeno 20. ožujka, 2024.
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nije kroz kvalifikacije osigurala nastup na Europskom prvenstvu, ali još ima šansu otići u Njemačku. Do povijesnog, prvog nastupa na Euru udaljena je dvije pobjede u dodatnim kvalifikacijama koje otvara večeras (četvrtak, 20.45) na zeničkom Bilinom polju protiv Ukrajine. Pobjednik tog polufinalnog dvoboja u finalu kvalifikacija igrat će protiv boljeg iz druge utakmice između Izraela i Islanda.

- Više puta sam ponovio da ne vjerujem da možemo ostvariti veliki rezultat i otići na Euro, ne bih ni bio ovdje. Vjerujem da tako razmišljaju i moji igrači. Moramo biti svjesni da nas čeka težak zadatak, ali znamo što trebamo učiniti za pobjedu. Jednostavno, znam da možemo, znam da imamo dovoljno kvalitete da pobijedimo Ukrajince, na nama je da večeras to i pokažemo. U ovom trenutku me ne zanima eventualno finale niti razmišljam o njemu, fokus je na večerašnjoj utakmici, idemo dobiti jakog suparnika, pa ćemo razmišljati dalje - poručio je izbornik BiH Savo Milošević.

Naši susjedi nisu oduševili tijekom kvalifikacija, igrali su loše i ostali daleko od direktnog plasmana u Njemačku. S druge strane Ukrajinci su bili tako blizu, recimo, i da im je sudac u posljednjim minutama kvalifikacijskog susreta protiv Italije (0:0) sudio očiti penal, možda ne bi ni morali igrati dodatne kvalifikacije.

Kapetan i najveća zvijezda bosanskohercegovačke reprezentacije Edin Džeko također vjeruje kako mu se napokon može ostvariti san i s BiH prvi put otići na eurosmotru.

- Nekako imam osjećaj kako se prvi put od nas ništa ne očekuje, a nadam se da ćemo baš sada pružiti najbolje. Mislim da je preko baraža najbrži put do velikog natjecanja, imaš jednu ili dvije utakmice, što je puno lakše nego kroz deset utakmica u kvalifikacijskoj skupini izboriti nastup na velikoj smotri. Šansa je tu, moramo je iskoristiti. Nismo bili dobri u kvalifikacijama, ako se to gleda, onda su Ukrajinci favorit, ali su ovo drukčije utakmice, i tu nema nikakvih favorita. Šanse su 50:50 i mislim da, bez obzira na sve, to kako ćemo proći ovisi o nama. Kakvi ćemo biti, koliko ćemo dati na terenu i koliko mi to želimo - rekao je prvi topnik reprezentacije BiH Edin Džeko i uputio poruku svojim mlađim suigračima:

- Ovo je šansa, ne treba čekati budućnost. Nekima je ovo posljednja šansa otići na Euro, neki tek dolaze, ali ne trebaju razmišljati kako imaju 10-15 godina u reprezentaciji, već da to moraju i mogu napraviti sada. I. Liović
Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

NAKON PRVOG PORAZA BROKERA OD KVARNERA 2010

Finalna serija ne trpi ovoliki broj promašaja i nervozu

Najčitanije iz rubrike