Sport
SAVO SPOMINJE UCJENU I TRGOVINU

Znao sam da Sučić neće izabrati BiH
Objavljeno 19. ožujka, 2024.
Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević komentirao je rasplet situacije s veznjakom Dinama Petrom Sučićem, koji je igrao u mlađim selekcijama BiH, a sada izabrao igrati za hrvatsku nacionalnu vrstu.

Milošević kaže kako mu je prije nekoliko mjeseci bilo jasno o čemu se tu radi i što će Sučić odlučiti.

- To je bio klasičan primjer trgovine, čak dijelom i ucjene. Prije nekoliko mjeseci shvatio sam da neki ljudi trguju oko toga i odmah sam kazao ljudima u Savezu da trebamo dići ruke od Sučića. Pokazalo se da sam bio u pravu, iako je ta priča trajala mnogo duže prije nego što sam ja postao izbornik. Trajala je određeno vrijeme i u mom mandatu, dijelom sam i bio i uključen u nju. Dobivao sam informacije i na temelju tih informacija prije nekoliko mjeseci sam rekao da od toga nema ništa, da nas netko laže i da je to trgovina. Vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu i zbog toga moraju postojati crvene linije i trenutak u kojem Nogometni savez BiH mora reći: ‘Ne, ne trebate nam.‘ Tko god da je u pitanju - kazao je Milošević za Arenu Sport.

Bosanskohercegovački izbornik naglasio je da se tamošnji Savez više ne bi smio dovoditi u takvu situaciju.

Ako netko hoće igrati za BiH, neka igra, tko neće, ne treba ga moliti i čekati.

- Ovo ću reći bez ikakvog dogovora s ljudima iz Saveza. Ovo je egzaktan primjer toga da ne trebamo ni sa kim trgovati i dopustiti ikome da nas ucjenjuje. Neka je i on kvaliteta za BiH reprezentaciju, neka bi nam donio dobre stvari u momčad, ali ako će to učiniti uz pomoć ucjena, onda nam ne treba ni taj igrač ni menadžeri koji vide neki svoj interes. Takve stvari se moraju odstraniti. Ovo govorim a da nisam razgovarao s čelnicima Saveza, možda će se oni i naljutiti, ali reprezentacija mora biti svetinja. Slažem se da bi se moralo učiniti sve da bi se došlo do kvalitetnih igrača, ali i dalje mora postojati crvena linija. Doći će netko tko je manje kvalitetan od njega, ali će igrati srcem i dat će više za reprezentaciju - dodao je izbornik BiH.

Sučić je bio standardni igrač mlađih i U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali je na kraju izabrao A vrstu Hrvatske.

I. Li.
Najčitanije iz rubrike